Breaking news

Simona Halep este de azi, în mod oficial, a cincea jucătoare de tenis a lumii

loading...

Simona Halep a urcat de azi, pe locul cinci în ierarhia WTA, fiind cea mai bună poziție din carieră a româncei, și totodată a unei jucătoare din România, în clasamentul mondial feminin.

simona halep locul 5 mondial wtaSimona Halep este de azi, cea mai bine clasată româncă din istoria WTA, depășind-o pe Irina Spîrlea, fostă semifinalistă la US Open, a urcat cel mai sus în clasament chiar până pe 7 în lume.

Cele 390 de puncte câștigate pentru semifinala jucată la Indian Wells, au ajutat-o pe Halep să urce pe locul 5 mondial, având acum un total de 4775 puncte, la doar 666 puncte de locul 4.

Halep are în 2013, un bilanț de 53 de victorii și 17 înfrângeri și șase turnee câștigate: Nurnberg, s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova și Sofia.

Halep a contabilizat până în prezent zece finale, dintre care 7 câștigate, șase în 2013 și una în 2014, un sfert de finală la Australian Open și două semifinale Masters, una la Roma în 2013 și alta la Indian Wells anul acesta.

Sorana Cîrstea a reușit să urce doar un loc față de acum două săptămâni, fiind pe 26 cu un total de doar 1910 puncte.

În schimb, Alexandra Cadanțu, Monica Niculescu, Irina Begu și Alexandra Dulgheru au coborît în clasament.

Cadanțu a coborât trei locuri, până pe 62, Niculescu 7 poziții, până pe 70, Dulghru opt locuri, fiind acum pe 128, iar Begu doar două poziții, până pe 129.

Women’s Tennis Association, asociaţia jucătoarelor profesioniste de tenis, a luat naştere în 1973, la Londra, iar prima ierarhie oficială a fost publicată la 3 noiembrie 1975.

WTA reuneşte astăzi peste 2.500 de sportive din 92 de ţări, care concurează anual în 54 de turnee WTA şi patru Grand Slam-uri, organizate în 33 de state, cu premii totale de aproximativ 120 de milioane de dolari.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata