Breaking news

Simona Halep este de azi a patra jucătoare a lumii

loading...

Simona Halep a urcat de azi, în mod oficial pe locul patru în ierarhia mondială de tenis feminin, reușind astfel cea mai bună clasare din carieră. Halep este prima jucătoare din România care reușește să urce pe locul patru mondial.

simona halep - indian wells 2014Simona Halep continuă să urce în clasamentul mondial feminin. Deși s-a retras în optimi la Roma, și și-a putut apăra cele 350 de puncte cucerite în 2013, Halep a urcat de azi pe locul 4 mondial, întrucât Victoria Azarenka este accidentată și nu și-a putut apăra punctele la turneul din capitala Italiei.

Cu un total de 5140 de puncte, Simona Halep va ocupa cel puțin o săptămână, locul patru mondial, fiind la 1220 de puncte de locul trei, ocupat acum de Agnieszka Radwanska.

Este cea mai bună clasare a româncei din întreaga ei carieră și cea mai bună clasare a unei jucătoare de tenis din România, în ierarhia WTA.

Românca a reușit această performanță grație celor șase trofee cucerite în 2013, la Nuernberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova și Sofia.

Dar și punctelor cucerite la US Open 2013, optimi de finală, și la Australian Open 2014 unde a ajuns în sferturile de finală. A celor 900 de puncte cucerite la turneul de la Doha, unde și-a adjudecat trofeul. La care se adaugă semifinala masters de la Indian Wells și finala masters de la Madrid, pierdută în fața rusoaicei Maria Sharapova.

Din cauza accidentării, Simona Halep nu își va putea apăra primul său trofeu, cucerit în urmă cu un an de zile la Nuernberg. Halep se reface și speră să fie în formă pentru turneul de Grand Slam de la Roland Garros.

Dacă va fi în formă, Halep poate da lovitura la Roland Garros. În timp ce românca are de apărat doar 5 puncte, întrucât în 2013 a fost eliminată în primul tur, Serena Williams are de apărat 2000 de puncte, iar Agnieszka Radwanska 500 de puncte. Orice greșeală a celor două sportive, le va costa scump.

Întrucât acum se află pe locul 4 mondial, Simona Halep va fi a patra favorită la Roland Garros, ceea ce înseamnă că va avea un culoar mai favorabil și că îi vor ieși în cale jucătoare mai slab cotate.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata