Breaking news

Simona Halep e terminată. A fost bătută măr la Wuhan de Garbine Muguruza

loading...

Simona Halep a fost eliminată marți, în turul doi al probei de simplu feminin din cadrul turneului de tenis WTA Premier 5 de la Wuhan, China, dotat cu premii totale în valoare de 2,440,070 de dolari. 

simona halepLa 26 de zile distanță de la înfrângerea rușinoasă din turul trei de la US Open, Halep a mai încasat azi, o bătaie zdravănă, de astă dată de la iberica Garbine Muguruza, clasată pe locul 22 mondial.

Simona Halep, a doua favorită la Wuhan, a jucat execrabil, a comis 6 duble greșeli, și a avut mari probleme cu primul serviciu care nu i-a funcționat mai deloc.

Simona Halep și-a adjudecat primul set al partidei disputate cu Garbine Muguruza, cu scorul de 6-2, după 34 de minute de joc. După un început ezitant în care a făcut dublă greșeală pe primul serviciu, românca a reușit primul break la scorul de 1-0, ca mai apoi să încheie setul pe serviciul ibericei. Românca și-a adjudecat primul set, deși a avut mari probleme cu primul serviciu, Halep având un randament de doar 40%.

După un prim set dominat clar, Simona Halep a fost total deconcentrată și debusolată în setul doi, pe care l-a pierdut cu 2-6.

Halep a servit prima și în setul doi, dar din păcate și-a pierdut serviciul. Muguruza a urmat la serviciu și s-a desprins la 2-0. Și din nou, Halep și-a pierdut serviciul și s-a văzut condusă cu 3-0. La acest scor, Halep a reușit să revină în game de la 0-40, să facă rost de o minge re-break, pe care însă a ratat-o și iberica a făcut 4-0. Românca a reușit să-și recupereze primul break la scorul de 4-1, a urmat apoi la serviciu și din păcate a făcut dublă greșeală și și-a pierdut serviciul. Muguruza a urmat la serviciu și și-a adjudecat setul doi cu 6-2. Serviciul româncei a fost și mai catastrofal decât în primul set. Reușită de doar 33% pe primul serviciu al româncei în setul doi.

Simona Halep a servit prima și în setul trei, și era cât pe ce să piardă din nou serviciul. Din fericire, românca a anulat ibericei două mingi de break și și-a adjudecat serviciul. Însă inevitabilul s-a produs la scorul de 1-1, când românca și-a pierdut serviciul. Românca a fost apoi mai agresivă pe retur și a reușit să facă re-break, egalând scorul la 2-2 în setul decisiv. Dar din păcate, serviciul româncei a scârțâit din nou și la scorul de 3-3, Muguruza a făcut break. Iberica reușind să încheie partida pe serviciul româncei cu 6-3 în setul trei.

Simona Halep a arătat că este complet ieșită din formă, și că cele 26 de zile de pauză au fost în defavoarea sa. Strategia de pauză lungă după US Open se pare că a eșuat lamentabil și de astă dată.

Simona Halep se află pe locul 2 în lume, de 42 de zile, timp în care a jucat opt partide, iar jumătate le-a pierdut.

Românca este departe de forma fantastică de la Doha, Madrid și Roland Garros. Înfrângerea de azi este încă o confirmare a faptului că Simona Halep este în picaj grav și că nu își merită locul doi pe care îl ocupă în prezent.

Dacă nu își schimbă rapid antrenorul și întreaga echipă care-i este alături, Halep va termina în genunchi sezonul competițional 2014.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata