Breaking news

Simona Halep devine numărul 2 mondial. Na Li s-a accidentat și nu participă la US Open

loading...

Simona Halep va deveni de luni, a doua jucătoare a lumii, în tenisul feminin, după ce chinezoaica Na Li a anunțat că este accidentat și că nu va juca la turneul de la Montreal, Cincinnati și US Open.

simona halep - trofeu brd bucharest open 2014Veste bombă primită azi de Simona Halep. Fără să joace, românca devine de luni, a doua jucătoare a lumii. Și asta pentru că ocupanta acestui loc, chinezoaica Na Li, nu își va putea apăra punctele cucerite în 2013 la Montreal, Cincinnati și US Open.

”Din nefericire, trebuie să mă retrag de la turneele de la Montreal şi Cincinnati, dar şi de la US Open. Din martie, am probleme la genunchi şi nu sunt în stare să joc la cel mai înalt nivel„, a anunţat sportiva chineză, câştigătoare la Australian Open, pe pagina ei de Facebook.

La turneul de la Montreal, Na Li avea de apărat 395 de puncte. Astfel că de luni, Simona Halep va urca de locul doi WTA, întrucât diferența dintre ea și chinezoaică este de doar 175 de puncte.

Simona Halep devine astfel prima româncă ce ajunge pe locul doi în lume în tenis și este la un pas de o performanță istorică, acela de a deveni prima jucătoare de pe mapamond. Acest lucru se va întâmpla dacă Simona Halep câștigă US Open, iar Serena Williams nu trece de sferturile de finală la turneul american.

Simona Halep va juca în august la Cincinnati, New Haven și US Open, unde are de apărat în total 975 de puncte WTA.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata