Breaking news

Simona Halep are mari șanse să intre în top 10 mondial

loading...

Dacă va câștiga turneul de tenis de la Sofia, Simona Halep își va trece al șaselea trofeu în 2013 și va intra în top zece jucătoare la nivel mondial. 

simona halep - tokyoSimona Halep doboară record după record. Câștigarea Turneului Campioanelor de la Sofia, o va propulsa pe româncă în Top 10 jucătoare la nivel mondial.

Câștigătoarea de la Sofia pleacă acasă cu 375 de puncte WTA. În prezent, Halep se află pe locul 14 cu 3085 puncte.

Pe locul zece se află în prezent daneza Caroline Wozniacki, cu 3520 de puncte. Daneza a participat anul trecut la Turneul Campioanelor de la Sofia și a ajuns în finală. Câștigând astfel 255 de puncte. Pentru că în acest an, Wozniacki nu a participat, va pierde cele 255 de puncte.

Așadar, Simona Halep mai are nevoie doar de calificarea în finala Turneului Campioanelor ca să urce pe locul 10 mondial.

Pe lângă această mare performanță ce s-ar putea produce, Halep este prima jucătoare de tenis din România care reușește performanța uluitoare de a câștiga cinci turnee într-un an dar și fabuloasa sumă de un milion de dolari.

Locul 10 mondial în clasamentul WTA al Simonei Halep va reprezenta a treia cea mai bună clasare pentru o sportivă din România, după Irina Spîrlea (7 WTA în 1997) şi Virginia Ruzici (8 WTA în 1979).

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata