Breaking news

Simona Halep a urcat pe locul 5 mondial

loading...

Simona Halep va urca de luni, în mod oficial, pe locul cinci mondial, în clasamentul WTA. Halep reușește astfel cea mai bună clasare pe plan mondial din întreaga istorie a tenisului feminin românesc.

simona halep locul 5 mondial wta

Simona Halep este de ne oprit. Doboară record după record. După uriașa performanță de la Doha, unde a câştigat turneul Premier 5, învingînd 3 jucătoare de top 10 în trei zile, Simona Halep a va urca de luni pe locul 5 mondial.

Acest lucru se va întâmpla indiferent dacă va câștiga sau nu turneul de la Indian Wells, unde s-a calificat în semifinale, și asta pentru că sârboaica Jelena Jankovic a fost învinsă în sferturi de Agnieszka Radwanska. Jankovic reprezenta principala amenințare pentru româncă, acum că a fost eliminată în sferturi, Simona Halep poate sta liniștită. De luni va fi a cincea jucătoare a lumii. Halep devine astfel cea mai bine clasată româncă din istoria WTA, depășind-o pe Irina Spîrlea, fostă semifinalistă la US Open, a urcat cel mai sus în clasament chiar până pe 7 în lume.

Dacă va câștiga turneul de la Indian Wells, Halep va fi la doar 81 de puncte de locul 4 mondial. În semifinale, Halep va juca cu poloneza Agnieszka Radwanska pe care a învins-o luna trecută la turneul de la Doha, tot în semifinale, în două seturi.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir, este foarte optimistă și spune că Simona Halep are potențial să ajungă numărul unu în tenisul mondial feminin.

Are nevoie de un titlu de Grand Slam, pentru palmaresul ei, însă şi fără acest titlu a ajuns cel mai bine clasată jucătoare din România în istoria tenisului. Dacă va ajunge să câştige un turneu de Grand Slam cu siguranţă va ajunge numărul 1 în lume, dacă nu, chiar şi aceste rezultate foarte bune, semifinală, finală, o pot duce acolo. Acum, toate privirile sunt îndreptate către Simona, pentru că a demonstrat că este o adevărată campioană şi are acest potenţial uriaş pentru a ajunge numărul 1 în lume. Mă aşteptam să ajungă între primele cinci, dar undeva pe la jumătatea anului. Să o văd între primele cinci, în luna martie, este o surpriză extraordinar de plăcută“, a spus Ruxandra Dragomir.

Halep are în 2013, un bilanț de 53 de victorii și 17 înfrângeri și șase turnee câștigate: Nurnberg, s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova și Sofia.

Halep a contabilizat până în prezent zece finale, dintre care 7 câștigate, șase în 2013 și una în 2014, un sfert de finală la Australian Open și două semifinale Masters, una la Roma în 2013 și alta la Indian Wells anul acesta.

Women’s Tennis Association, asociaţia jucătoarelor profesioniste de tenis, a luat naştere în 1973, la Londra, iar prima ierarhie oficială a fost publicată la 3 noiembrie 1975.

WTA reuneşte astăzi peste 2.500 de sportive din 92 de ţări, care concurează anual în 54 de turnee WTA şi patru Grand Slam-uri, organizate în 33 de state, cu premii totale de aproximativ 120 de milioane de dolari.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata