Breaking news

Simona Halep a primit titlul de Maestru Emerit al Sportului în România

loading...

Simona Halep a primit, vineri, din partea Ministrului Tineretului și Sportului, Nicolae Bănicioiu, titlul de Maestru Emerit al Sportului în România, în semn de recunoștință pentru performanțele înregistrate până în prezent în tenis.

simona halep - maestru emerit al sportuluiSimona Halep are de azi încă un titlu în palmares, cel de Maestru Emerit al Sportului. Distincița i-a fost acordată, vineri, de Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, acesta oferindu-i un trofeu în cadrul conferinţei de presă ce a avut loc la sediul Ministerului. Alături de aceştia au fost prezenţi la eveniment Secretarul de Stat Carmen Tocală şi preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac.

Sunt foarte mândru de ce a realizat Simona, poate fi un model pentru orice tânăr care vrea să facă sport şi să devină un membru de seamă al societăţii. Acum este momentul ca Simona să vorbească, noi vrem doar să ne arătăm respectul şi admiraţia pe care i le purtăm. La decizia mea şi a doamnei Carmen Tocală, Simona va fi “Maestru al Sportului”, al tenisului şi va primi un trofeu special. Îi mulţumesc Simonei pentru tot ce a făcut pentru România, observ că tenisul feminin devine un brand de ţară” a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu.

Simona Halep a mulţumit Ministerului pentru premiu, cât şi tuturor românilor care sunt alături de ea.

Nu m-am gândit să schimb ceva în România, ci să aduc ceva ţării. Am început tenisul de la patru ani şi jumătate, am făcut mult atrenament, când eram mică o dată pe zi şi nici acum nu mă antrenez extraordinar de mult, dar cât trebuie. Tenisul e un sport individual, părinţii şi familia te susţin cât pot, alături de sponsori. Eu de la 14 ani am venit în Bucureşti şi am avut teren disponibil de la Federaţia de Tenis. Sunt o persoană foarte norocoasă, la viaţa pe care o am acum şi la locul pe care am ajuns în clasament. Sunt sigură că cineva, acolo sus, mă iubeşte. Este foarte greu să ajung în Top3, dar voi face tot posibilul şi voi încerca să urc cât mai mult. Mă bucur că am putut să muncesc şi să-mi îndeplinesc visul, dar am făcut şi fac ceea ce-mi place în viaţă. Sunt sacrificii, renunţ la viaţa normală a unui tânăr, dar se vede că a meritat. Nu prea mai simt presiune, cred că m-am maturizat. Iau fiecare meci în parte şi dau tot ce pot în ziua respectivă. Primesc de la sport multă bucurie şi sper să v-o aduc şi vouă în continuare. Admir toţi sportivii care au făcut ceva în numele ţării.“, a spus Simona Halep.

La finalul conferinţei de presă, Simona Halep a rămas pentru o sesiune de autografe si discuţii cu admiratorii sai, sosiţi în număr impresionant de mare.

Titlul de Maestru Emerit al Sportului vine la cinci zile de când Simona Halep a câștigat turneul Premier 5 de la Doha, care a propulast-o până pe locul 9 mondial. De luni, Simona Halep va ajunge pe locul 7 în ierarhia mondială feminină, egalând astfel performanța realizată de Irina Spârlea în anul 1997.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata