Breaking news

Simona Halep a pierdut finala turneului de tenis de la Madrid

loading...

Simona Halep a fost învinsă duminică, în trei seturi, de Maria Sharapova în finala turneului Masters 1000 de puncte de la Madrid.

simona halep - retragere miamiSimona Halep nu a reușit să câștige primul său turneu Masters 1000 de puncte din carieră. Românca a fost învinsă de rusoaica Maria Sharapova. A patra favorită a turneului de la Madrid, Halep a jucat eprfect în primul set, pe care l-a dominat autoritar. Însă a căzut fizic și psihic în următoarele două seturi pe care le-a cedat cu 2-6, 3-6.

Simona Halep a jucat fantastic în primul set al finalei cu rusoaica Maria Sharapova. Românca a reușit să facă încă din debutul partidei, după care a urmat la serviciu și deși a făcut dublă greșeală, și-a câștigat game-ul și s-a distanțat la 2-0. Apoi a făcut din nou brake și a preluat conducerea cu 3-0 și 4-0 pe al doilea serviciu al său. Scor la care românca a ratat o nouă minge de brake. În cele din urmă, Simona Halep și-a adjudecat primul set pe serviciul rusoaicei, cu scorul de 6-1, după doar 29 de minute de joc.

După un prim set perfect, Simona Halep s jucat foarte slab în cel de-al doilea pe care l-a cedat cu 2-6. Daă în primul set a debutat cu brake, în ce de-al doilea românca a servit prima și rusoaica a făcut brake. Halep putea egala scroul la 1-1, dacă nu rata trei mingi de re-brake. La scorul de 4-2, Halep a făcut două duble greșeli, a ratat patru mingi de game și Sharapova a făcut 5-2, după care rusoaica a urmat la serviciu și s-a impus cu 6-2.

Românca a servit prima și în setul trei, dar de astă dată, deși s-a chinuit puțin, a reușit să își câștige game-ul. La scorul de 1-1, Halep și-a serviciul deși a condus cu 40-0. Aici a fost momentul în care românca s-a tăiat precum maioneza și și-a pierdut concentrarea. Halep și-a pierdut și următorul serviciu și rusoaica a preluat conducerea cu 4-1. Scor la care, în mod surprinzător, Simona Halep a reușit un re-brake la zero. A urmat la serviciu și a făcut 4-3. Dar Sharapova a urmat la serviciu, s-a distanțat la 5-3 și mai apoi a câștigat finala pe serviciul româncei.

Este prima finală pierdută de Halep în ultimul an de zile de când a reușit să câștige primul turneu de tenis din carieră. Halep pleacă de la Madrid cu amărăciunea că nu a reușit să se impună în fața rusoaicei dar și cu un cec în valoare de 342,600 euro și 650 puncte WTA, care-i consolidează locul cinci mondial.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata