Breaking news

Simona Halep a învins-o pe Alexandra Dulgheru și s-a calificat în semifinale la Roma

loading...

Duelul românesc din sfertul de finală de la turneul din Roma a fost câștigat vineri, de Simona Halep. Favorita numărul doi a competiției a învins-o în două seturi pe Alexandra Dulgheru.

alexandra dulgheru - simona halepSimona Halep s-a calificat vineri, în semifinalele turneului WTA Premier 5 de la Roma, după ce în sferturi de finală a învins-o pe românca Alexandra Dulgheru.

A fost pentru prima dată când cele două românce joacă un meci oficial în circuitul WTA.

Simona Halep și-a adjudecat primul set al sfertului de finală disputat cu Alexandra Dulgheru, cu 6-1, în doar 27 de minute de joc.

Halep a reușit apoi să facă break la zero în debutul setului doi. După care, Dulgheru a ratat două mingi de re-break cu care putea egala scorul la 1-1 în setul doi.

La scorul de 2-0, Dulgheru și-a pierdut din nou serviciul,  iar la scorul de 3-0 a ratat o nouă minge de re-break.

Și după 56 minute de joc, Simona Halep și-a adjudecat partida în fața lui Dulgheru, în două seturi, scor 6-1, 6-0.

În 2014, Halep s-a retras în optimi de finală din cauza unei accidentări. Iar în 2013, Halep, venită din calificări, a fost învinsă în semifinale de Serena Williams.

În acest an, Serena Williams s-a retras în optimi de finală acuzând o accidentare. Astfel că Halep devine principala favorită la Roma și  s-ar putea întâlni în finală cu Maria Sharapova.

Calificarea în semifinale la Roma îi asigură Simonei Halep un cec în valoare de 99.870 de euro și 350 puncte WTA.

În semifinală va juca cu învingătoarea sfertului de finală disputat de Carla Suarez și Petra Kvitova.

Calificarea în premieră în sferturi de finală la Roma, îi asigură Alexandrei Dulgheru un cec în valoare de 46.000 de euro și 190 puncte WTA. Puncte care o vor ajuta ca de luni să intre în top 50 jucătoare la nivel mondial.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata