Breaking news

Simona Halep, victorie la New Haven. A câștigat al patrulea trofeu din 2013 în doar două luni

loading...

Simona Halep este regina turneului de tenis american de la News Haven, după ce sâmbătă seară a învins-o pe Petra Kvitova, a treia favorită a turneului WTA.

simona jalep - budapestaSimona Halep uimește lumea tenisului, după ce a câștigat, sâmbătă al patrulea trofeu din carieră, în doar trei luni de zile, reușind astfel să intre în top 20 jucătoare la nivel mondial.

La fel cum s-a întâmplat și în semifinala cu Wozniacki, românca s-a impus în primul set cu Petra Kvitova, cu scorul de 6-2, după 34 de minute de joc. Halep a făcut primul brake la scorul de 2-2, apoi la 4-2, încheind setul pe propriul serviciu, cu 6-2.

Debutul setului doi a fost identic cu cel din semifinala cu Caroline Wozniack. Românca reușind să preia conducerea setului cu un brake, impunându-se în final tot cu 6-2, la fel ca în primul set.

Simona Halep a câștiga finala cu Petra Kvitova, în două seturi, după o oră și 7 minute de joc.

Pentru câștigarea turneului, românca va încasa 117.000 de dolari și 470 puncte WTA. Aceste puncte p vor propulsa în top 20 jucătoare la nivel mondial, cea mai bună clasare a Simonei din carieră.

Este cel de-al patrule titlu câștigat în 2013, după cele de la Nuremberg ,   ‘s-Hertogenbosch și Budapesta. Însă este primul titlu Premier din cariera româncei.

Am vrut doar să mă mențin focusată pe fiecare punct. Nu m-am gândit la scor, am lovit mingea, iar serviciul și returul m-au ajutat mult azi. La începutul anului nu mă gândeam la Top 20, dar acesta a fost visul meu mereu. Vreau să mă bucur de acest moment. Este pur și simplu de necrezut pentru mine. Mă simt nemaipomenit și nu vreau decât să mă bucur de moment și de fiecare meci în parte. Mă bucur să merg la New York, sper să joc bine acolo„ a declarat Simona Halep la conferința de presă.

Simona Halep este revelația circuitului WTA în 2013, cu o semifinală Masters la Roma, patru titluri WTA câștigate în 3 luni și plus un sfert de finală la Mastersul de la Cincinnati. Halep este jucătoarea cu cea mai spectaculoasă urcare în ierarhia mondială și singura care a reușit să cîștige în 2013 patru turnee atât pe zgură, iarbă și hard.

Săptămâna viitoare, Simona Halep debutează pe tabloul principal de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata