Breaking news

Simona Halep a câștigat turneul de tenis de la Dubai

loading...

Simona Halep a învins-o sâmbătă seară în finală pe cehoaica Karolina Pliskova, și a câștigat pentru prima dată în carieră, turneul WTA Premier 5 de la Dubai, dotat cu premii în valoare de 2,513,000 dolari și 900 puncte WTA.

simona halep - dubaiSusținută frenetic din tribune de cei câteva sute de români prezenți la Dubai, Simona Halep a câștigat sâmbătă, cel de-al zecelea trofeu din carieră și al doilea din 2015 după cel de la Shenzhen din ianuarie.

În primul set, la scorul de 1-2, Halep s-a chinuit minute bune pe propriul serviciu, reușind să închidă game-ul abia cu cea de-a patra minge, și după ce i-a anulat cehoaicei și o minge de break.

Simona Halep a reușit să facă break la zero la scorul de 3-3, după ce la 2-3, reușise să-i anuleze cehoaicei o nouă minge de break. Și după 40 de minute de joc, Simona Halep și-a adjudecat primul set cu 6-4.

Halep nu a început strălucit setul doi, întrucât la scorul de 1-0 și-a pierdut serviciul după ce a făcut dublă greșeală. dar Halep a făcut rapid re-break . După care cehoaica a solicitat un time out medical, acuzând o durere la spate.

Meciul s-a reluat după o pauză de 8 minute, Halep a servit și a egalat scorul la 2-2. Iar la 3-3, Simona a reușit să facă din nou break și să preia conducerea cu 4-3. Însă în mod surprinzător, Halep și-a pierdut serviciul la zero și cehoaica a egalat scorul la 4-4. Dar Halep a reușit să facă re-break și mai apoi a servit pentru adjudecarea trofeului la Dubai. Însă, Halep a ratat o minge de meci după care și-a pierdut serviciul și Karolina Pliskova a egalat scorul la 5-5. Și din nou Halep a făcut re-break și a servit pentru a doua oară pentru adjudecarea finalei. Și din nou a ratat o a doua minge de meci, făcând dublă greșeală, după care a mai făcut încă o dublă greșeală și i-a oferit pe tavă, cehoaicei o nouă minge de re-break. Cehoaica a făcut din nou re-break și s-a ajuns la tie-break.  Unde, la 3-3 și-a pierdut serviciul , a făcut apoi re-break și break, a servit și de astă dată a fructificat cea de-a treia minge de meci.

Pentru adjudecarea trofeului la Dubai, Simona Halep va fi recompensată de organizatori cu 900 de puncte WTA și un cec în valoare de 456,000 de dolari.

În timp ce Karolina Pliskova va primi un cec în valoare de 227,860  de dolari și 585 puncte WTA.

Cele 900 de puncte adjudecate la Dubai o readuc de luni pe locul trei mondial.

Este cea de-a 16-a finală jucată în carieră de româncă și a doua din 2015. Până acum, Halep are câștigate nouă turnee, șase în 2013, două în 2014 și unul în 2015.

În 2013, Simona Halep a câștigat șase turnee: Nurnberg, s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova și Sofia.

În 2014, Halep și-a adjudecat turneul de la Doha și cel de la București. Tot în 2014, românca a jucat finală la turneul Masters de la Madrid, finală la Roland Garros şi la Turneul Campioanelor, dar şi în semifinale la Wimbledon şi Indian Wells.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata