Breaking news

Simona Halep a câștigat Turneul Campioanelor de la Sofia. Este al șaselea trofeu cucerit în 2013

loading...

Simona Halep este regină și la Sofia. Românca a cucerit duminică seară în capitala Bulgariei, cel de-al al șaelea titlul WTA din 2013 și din carieră. 

halep simonaSimona Halep a câștigat în premieră Turneul Campioanelor de la Sofia, după ce duminică, în finală, a învins-o pe australianca Samantha Stosur.

Românca reușește astfel să-și teacă în palmares cel de-al șaselea titlul WTA, toate adjudecate în 2013.

Este a doua finală consecutivă, câștigată de Simona Halep în fața australiencei, după cea de la Moscova din 20 octombrie 2013.

Simona Halep a început cu stângul finala de la Sofia, pierzându-și primul serviciu. Românca a continuat jocul slab, iar la scorul de 1-3, a ratat o minge de re-brake. Iar după 31 de minute de joc, a cedat primul set în fața australiencei, cu scorul de 2-6.

Halep a început să joace mult mai bine în setul doi, reușind să facă primul brake la scorul de 1-1. Și după 34 de minute de joc, Simona și-a adjudecat setul doi cu același scor cuc are l-a pierdut pe primul.

În setul trei, la scorul de 2-2, Halep a reușit să facă brake cu care a preluat conducerea cu 3-4, apoi cu 4-2 pe propriul serviciu. La acest scor, românca a a făcut din nou brake, s-a distanțat la 5-2, a urmat la serviciu și a câștigat setul 3 cu 6-2. Simona Halep și-a adjudecat finala de la Sofia cu scorul de 2-6, 6-2, 6-2, după o oră și 38 de minute de joc.

Este pentru a treia oară în 2013 când Simona Halep o învinge pe Samantha Stosur, după victoria de la Ciinncnati și cea de la Moscova de pe 20 octombrie din finala WTA.

La meci au asistat și Ilie Năstase și Ministrul Tineretului și Sportului, Nicolae Bănicioiu.

Finala de la Sofia a fost a opta jucată de româncă, din carieră și a șasea din 2013, toate câștigate în acest an.

Halep a câștigat anul acesta șase turnee, la Nuernberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova și Sofia, după ce pierduse finalele de la Bruxelles (2012) și Fes (2010, 2011).

Cele 375 de puncte câștigate la Sofia, de Simona Halep o vor propulsa pe româncă până pe locul zece în ierarhia mondială feminină.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata