Breaking news

Secretarul Federației Europene de Handbal, în vizită la Bucureşti

loading...

Austriacul Michael Wiederer, secretarul general al Federaţiei Europene de Handbal, a vizitat miercuri România pentru a se întâlni cu reprezentanţii Federației Române de Handbal.

Michael Wiederer - ehfÎnsoţit de Vesna Lazic, responsabilă cu stategia de business în cadrul EHF şi de românul Doru Simion, manager al departamentului de transferuri şi activităţi adiţionale, secretarul EHF a inspectat mai multe săli de conferinţă şi două hoteluri de cinci stele, ce vor primi invitaţii în toamnă, pe 14 noiembrie, când Bucureştiul va fi în premieră gazdă Conferinţei Preşedintelor şi totodată a Congresului Extraordinar al EHF.

”Este un eveniment major pentru că acest congres va trasă linia viitorului în handbalul european. Sunt bucuros că Federaţia Română de Handbal este gazdă, este o dovadă a colaborării noastre excelente. Personal cunosc mulţi foşti jucători români de top, inclusiv pe Alexandru Dedu, iar în calitate de oficial EHF urmăresc progresele înregistrate la nivelul echipelor femine de club. România este recunoscută totodată pentru forţă naţionalelor de junioare şi tineret, deci aş putea spune că sunteţi în top pe harta handbalului european. Datorită popularităţii şi tradiţiei handbalului în această ţară, România poate organiza cu siguranţă un Campionat European. Sincer să fie, există însă şi minusuri, lipsa unor săli şi a unei infrastructuri adecvate. Trebuie realizaţi paşi înainte în acest sens”, a declarat Michael Wiederer, secretarul general al EHF.

Pe 14 noiembrie, preşedinţii de federaţii de pe Bătrânul Continent se vor întâlni la Bucureşti pentru a dezbate strategia de promovare şi dezvoltare a handbalului în Europa pe următorii ani.

Alexandru Dedu, preşedinte FRH

”Congresul din toamnă este probabil cel mai important eveniment din 2015 în handbalul european. Suntem mândri că forul continental s-a gândit la noi, este o dovadă că suntem un bun partener al EHF. Am dialogat şi despre posibilă organizare a unui Campionat European în România în anii următori. În momentul în care vom avea contruită în Bucureşti acea tot promisă Sala Polivalentă, vom candida cu siguranţă pentru organizarea unui eveniment major”, a declarat Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal.

La întrevederea cu Michael Wiederer a asistat şi Alin Petrache, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Vreau să reiterez sprijinul COSR faţă de federaţia de handbal. Acest eveniment adus în România de FRH este unul util pentru a ne pune la punct cu toţii din punct de vedere logistic. Sper că, în acest an preolimpic, naţională feminină să se califică la Rio 2016. Nu cred însă că e momentul să discutăm despre un titlul olimpic, ci mai degrabă de proiecte pe termen mediu şi lung împreună cu federaţia de handbal. Îmi doresc să se clarifice mai rapid cine şi când se va construi o nouă Sala Polivalentă modernă în Bucureşti. Comitetul executiv al COSR sprijină toate federaţiile care doresc să organizeze competiţii internaţionale în anii 2016-2019. Avem nevoie să fim cunoscuţi în lume, să aducem în România evenimente frumoase. Suntem buni organizatori, oameni pricepuţi şi acest lucru va conta pe viitor dacă avem şi infrastructură”, a precizat Alin Petrache, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român..

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata