Breaking news

Se deschide sezonul jocurilor de iarnă

loading...

Campionatul European de Patinaj Artistic şi Jocurile Olimpice de iarnă sunt competiţiile vedetă ale acestui început de an.

patinajCei mai buni patinatori europeni se vor întrece la Campionatul European de Patinaj Artistic între 19 şi 24 ianuarie. Competiţia va avea loc la arena Saku Suurhall din oraşul Tallinn, Estonia. România va fi reprezentată la proba de individual masculin, de Zoltan Kelemen. Pentru patinatori, Campionatul European este şi un exerciţiu de pregătire pentru participarea la Jocurile Olimpice, care vor începe în mai puţin de o lună.

Cea de-a 21-a ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă se va desfăşura între 12 şi 28 februarie 2010 oraşul Vancouver.  Canada găzduieşte pentru a treia oară competiţiile de iarnă, după ce în 1976 a găzduit  Jocurile Olimpice de vară din 1976, de la Montreal şi pe cele de iarnă din 1988, din Calgary.

Ediţia din acest an a Olimpiadei de Iarnă va cuprinde 86 de probe, printre care: bob, sanie, hochei pe gheaţă, patinaj artistic, patinaj viteză, patinaj short-track, curling, schi alpin, schi acrobatic, snowboarding, biatlon, schi fond, sărituri cu schiurile şi combinata nordică. Probele se vor desfăşura în locaţii diferite, care au fost special amenajate pentru acest eveniment: UBC Thunderbird Arena (Hochei pe gheaţă), The Whistler Sliding Centre (bob, sanie), Whistler Creekside (schi alpin), Canada Hockey Place (hochei pe gheaţă), Vancouver Olympic Centre (curling), Pacific Coliseum (patinaj artistic, short track), Whistler Olympic Park (biatlon, schi fond, sărituri cu schiurile, combinată nordică), Cypress Mountain (schi acrobatic, snowboard), Richmond Olympic Oval (patinaj viteză).

În ceea ce priveşte participarea României la Jocurile Olimpice, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român va stabili, pe 21 ianuarie, cine va face parte din delegaţia română, potrivit unui comunicat al COSR.

Elena Voinea

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata