Breaking news

SCM Craiova, victorie dramatică în returul finalei Cupei EHF. Oltencele au cucerit trofeul!

loading...

SCM Craiova a câştigat vineri seară, în premieră, Cupa EHF, a doua competiţie ca valoare după Liga Campionilor, la capătul unui final dramatic de meci.

Echipa din Craiova s-a impus cu 30-25 (19-12) în returul finalei disputat cu Vipers Kristiansand (Norvegia). În tur, nordicele se impuseseră cu 26-22.

SCM Craiova a dominat clar meciul, de la un capăt la altul, dar pe final oboseala acumulată s-a resimţit, iar nordicele s-au apropiat pe tabelă.

Gazdele au intrat la pauză cu un avans de şapte goluri pe tabelă, 19-12, iar în minutul 38, SCM Craiova a avut chiar nouă goluri, scor 24-15. Dar nordicele de la Vipers au început o cursă contracronometru, s-au apropiat la şase goluri, 25-19 (42), apoi au venit la cinci, 28-23 (50), iar finalul a fost dramatic.

Vipers Kristiansand a pierdut mingea când mai erau 27 de secunde, dar Dumanska a avut două intervenţii remarcabile şi trofeul a fost câştigat de SCM Craiova.

“Este un lucru extraordinar pentru mine. Mă bucur că am câştigat această cupă, a fost visul nostru, suntem foarte fericite. Sunteţi superbi! Vă mulţumim din suflet! A intervenit oboseala în a doua repriză, dar am luptat până a capăt. Sunt fericită că fac parte din această echipă. E un vis realizat. Ne-am dorit să ajungem cât se poate de departe, dar nu am crezut că vom ajunge până aici. Antrenorul de portari mi-a spus să stau calmă şi să fiu concentrată până în ultimele secunde. Sunt foarte fericită. Mulţumim frumos!”, a declarat portarul, pentru DigiSport.

SCM Craiova, echipă antrenată de Bogdan Burcea este prima formaţiune din România care câştigă o cupă europeană la handbal feminin după o pauză de 11 ani. În 2007, Oltchim cucerea Cupa Cupelor. În istoria acestei competiţii, pe când se numea Cupa IHF, alte două echipe tricolore şi-au înscris numele pe lista câştigătoarelor: Oltchim Rm. Vâlcea în 1984 şi 1989, respectiv Rapid Bucureşti în 1993.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata