Breaking news

Șase stadioane din România, modernizate cu 100 de milioane de euro

loading...

Vești bune pentru infrastructura sportivă din România. Până în anul 2020, șase stadioane din țară vor fi modernizate cu 100 de milioane de euro pentru a putea găzdui meciuri la Campionatul European.

stadion.craiovaRăzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal a anunțat care sunt cele șase stadioane norocoase ce vor fi modernizate cu bani de la bugetul de stat.

„România va organiza patru mecuri la Euro şi vor fi investiţii în infrastructură, făcute de către stat. Pînă în 2020 vom moderniza patru arene din Bucureşti, adică stadioanele celor de la Steaua, Dinamo, Rapid şi Arcul de Triumf, plus cele de la Tîrgu Jiu şi Craiova, iar investiţia va fi de peste 100 de milioane de euro. Fotbalul din România are resurse, este o oportunitate de afacere şi vreau să cresc valoarea economică a fotbalului românesc. Piaţa de fotbal din România este alcătuită de bugetele cluburilor din Liga 1, Liga a II-a, fotbal feminin şi fotbal în sală, aproximativ 250 de milioane de euro şi piaţa fotbalului judeţean, care înseamnă aproximativ 60 de milioane. Acum fotbalul din România valorează aproximativ 300 de milioane de euro şi vreau ca pînă îmi termin mandatul, suma să crească de trei sau patru ori şi să ajungă la un miliard”, a declarat Răzvan Burleanu pentru Ziarul Financiar.

După ce UEFA a anunțat că România va găzdui meciuri la EURO 2020, premierul Ponta s-a întâlnit cu Sorin Oprescu, pentru a stabili etapele care trebuie parcurse.

Un raport al forului de la Nyon indica faptul că Bucureștiul mai are de rezolvat problema accesului suporterilor de la aeroportul Otopeni în centru și la stadion, precum și, ”în parte”, problema cazării suporterilor fără condiții financiare importante.

Iată lista completă cu țările care vor găzdui meciuri la Euro 2020:

Anglia – Londra semifinale și finala

Azerbaijan/Baku – trei meciuri în grupe și unul în sferturi de finală
Belgia – Brussels – trei meciuri în grupe și unul în optimi de finală
Danemarca – Copenhaga – trei meciuri în grupe și unul în optimi de finală
Germania Munchen – trei meciuri în grupe și unul în sferturi de finală
Ungaria – Budapesta – trei meciuri în grupe și unul în optimi de finală
Italia – Roma – trei meciuri în grupe și unul în sferturi de finală
Olanda – Amsterdam – trei meciuri în grupe și unul în optimi de finală
Irlanda – Dublin – trei meciuri în grupe și unul în optimi de finală
România – București – trei meciuri în grupe și unul în optimi de finală
Rusia – Saint Petersburg – trei meciuri în grupe și unul în sferturi de finală
Scoția – Glasgow – trei meciuri în grupe și unul în optimi de finală
Spania – Bilbao – trei meciuri în grupe și unul în optimi de finală

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata