Breaking news

Rusia a fost suspendată de Federația Internațională de Atletism din cauza dopajului

loading...

Rusia a fost suspendată provizoriu de Federația internațională de atletism, vineri, din cauza scandalului de dopaj în care au fost implicate și serviciile secrete ruse. Participarea atleților ruși la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, este incertă.

rusia dopajUn consiliu al Federației Internaționale de Atletism, reunit prin teleconferință și coordonat de la sediul din Monte Carlo de președintele Sebastian Coe, a decis cu o majoritate covârșitoare, suspendarea Rusiei din toate competițiile atletice internaționale.

“Astăzi (vineri) am discutat despre eșecul ARAF (Federația rusă de atletism) și am luat decizia de a o suspenda provizoriu, sancțiunea cea mai dură pe care o puteam lua la ora actuală. Dar am dezbătut și am căzut de acord asupra faptului că este vorba de un întreg sistem care a lăsat sportivii de izbeliște, nu doar în Rusia, ci peste tot în lume”, a explicat președintele IAAF, britanicul Sebastian Coe.

Consiliul a demonstrat determinarea IAAF de a tăia în carne vie, scrie AFP, care a avut la dispoziție raportul unei anchete desfășurate timp de mai multe luni de o comisie independentă a Agenției mondiale antidoping.

Cu 22 de voturi pentru și unul singur contra, sancțiunea a fost luată în pofida unui val de bune intenții etalate în ultimele zile de ruși, în principal a ministrului sportului, Vitali Mutko, care, chiar înaintea reuniunii IAAF, a anunțat: “Suntem gata să cooperăm (cu IAAF) pentru atletismul nostru, oricare ar fi regulile ce ne vor fi impuse (…). Suntem gata pentru orice măsură”.

Președintele IAAF a subliniat că este vorba de un semnal de alarmă rușinos și că trișeria la orice nivel ar avea loc nu va fi tolerată.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata