Breaking news

România, vicecampioană mondială la spadă feminin la Moscova

loading...

România a cucerit sâmbătă la Moscova, medalia de argint pe echipe în proba de spadă. Tricolorele au fost învinse cu 4-5-36 de spadasinele din China.

romania campioana europeana la spadaDupă aurul european și cel de la Jocurile Europene, Ana-Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop, Loredana Dinu, au devenit sâmbătă și vicecampioane mondiale la spadă.

România a condus o singură dată în finală, după prima tușă reușită de Ana-Maria Brânză în confruntarea cu Xu Anqi, care s-a încheiat în avantajul chinezoaicei, cu 5-2.

Simona Pop a cedat și ea în meciul cu Sun Yujie (0-1), Loredana Dinu și Sun Yiwen au terminat la egalitate, 4-4, iar apoi Simona Pop a redus din diferență în duelul cu Xu (6-5), însă China conducea în continuare cu 15-12. Sun Yiwen s-a impus în fața Anei Brânză (5-4), Sun Yujie a câștigat disputa cu Dinu (4-2), iar diferența a crescut, Simona Pop a pierdut și ea releul cu Sun Yiwen (4-5), diferența a fost minimă și între Xu și Simona Gherman (7-6 pentru chinezoaică), după cum și Sun Yujie a trecut de Ana Brânză cu 9-8.

Astfel că româncee au fost învinse în finală de chinezoaice cu 45-36.

În primul tur, România a trecut de Turcia cu 45-15, în optimi a învins Elveția cu 45-19, în sferturi tricolorele s-au impus în fața Ungariei cu 22-13, iar în semifinale România a învins Ucraina cu 27-24.

Ucraina a obținut medaliile de bronz, după ce a învins Franța cu scorul de 44-42.

România mai avea o medalie la Mondialul de la Moscova, bronzul obținut de Tiberiu Dolniceanu în proba individuală masculină de sabie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata