Breaking news

România va juca cu Spania, în turul întâi al Grupei Mondiale II a Fed Cup

loading...

Echipa feminină de tenis a României va înfrunta Spania, în primul tur al Fed Cup 2015, în Grupa Mondială II, potrivit tragerii la sorți efectuate miercuri, la Paris.

fed cup romania 2014România nu a avut noroc la tragerea la sorți de la Paris, pentru Fed Cup. Tricolorele au dat peste cel mai dificil adversar: Spania.

Cred că una mai grea nu putea fi. Exact cum a fost în baraj Serbia, aşa a picat şi Spania. Am văzut-o pe Muguruza cum joacă, pe Torro Flor cum joacă, pe Navarro cu Bouchard. Cred că e cel mai greu adversar pe care îl puteam întâlni, dar mergem înainte. Ele sunt adversare de temut, în special Muguruza şi Navarro. Faptul că se joacă acasă la noi e un mare avantaj. Şansele sunt egale, dar poate un unu la sută în plus pentru noi, că jucăm acasă“, a spus Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac.

România va disputa meciurile din Fed Cup, pe 7 şi 8 februarie 2015, iar orașul va fi ales în funcție de suprafața pe care doresc să joace sportivele din țara noastră.

Trebuie să jucăm într-o sală şi să vedem ce vor dori fetele. În funcţie de ce îşi doresc fetele, vom face tot ce ne stă în putinţă să amenajăm suprafaţa care ne favorizează. La o primă vedere, ca variante sunt sălile din Bucureşti, Cluj-Napoca, la Craiova e o sală nouă, la Ploieşti, la Braşov. Să vedem ce îşi vor dori fetele, pe ce suprafaţă vor să joace, cine va putea pune respectiva suprafaţă şi după aia vedem“, a precizat Cosac.

Echipa României, formată din Simona Halep, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Irina-Camelia Begu, a învins, în luna aprilie, la Bucureşti, finalista ediţiei din 2012 a FedCup, Serbia, cu scorul de 4-1 şi s-a calificat în Grupa Mondială II.

Celelalte meciuri din primul tur al Grupei Mondiale sunt Slovacia — Olanda, Suedia — Elveția și SUA — Argentina. În cazul în care va trece de Spania, România va juca un baraj cu câștigătoarea dintre Slovacia și Olanda.

În primul tur al Grupei Mondiale I vor avea loc întâlnirile Canada — Cehia, Italia — Franța, Polonia — Rusia și Germania — Australia.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata