Breaking news

România va juca cu Germania în barajul Fed Cup din aprilie

loading...

România va da piept cu Germania în barajul pentru menținerea în Grupa Mondială a Fed Cup. Meciurile se vor juca în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, pe zgură, în zilele de 16 și 17 aprilie.

romania fed cup 2015Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a anunţat joi, că echipa de Fed Cup a României revine la Cluj, pentru barajul cu Germania.

”Meciul cu Cehia de la Cluj-Napoca a fost foarte bine organizat, atmosfera a fost incredibilă, iar fetele s-au simțit atât de bine încât am decis să ne întoarcem acolo pentru acest important meci cu Germania. Alina Tecșor, căpitanul nejucător al echipei României, a discutat cu jucătoarele și de comun acord au decis ca meciul să se joace în Sala Polivalentă, dar, de data aceasta, pe zgură”, a declarat George Cosac.

România și Germania s-au mai întâlnit o singură dată, în 1974, la Napoli, când RFG s-a impus cu 3-0 în faza sferturilor de finală ale Grupei Mondiale: Helga Masthoff a învins-o pe Virginia Ruzici cu 6-3, 6-2, Helga Hosl a dispus cu 6-3, 6-3 de Mariana Simionescu, iar Katja Ebbinghaus și Masthoff au trecut cu 6-3, 1-6, 6-3 de perechea Judith Gohn/Virginia Ruzici.

România a fost învinsă de Cehia, deținătoarea trofeului, cu 3-2, în weekend, la Cluj-Napoca, în primul tur al competiției, în timp ce Germania a pierdut cu 2-3 în fața Elveției, la Leipzig.

Simona Halep are avantajul meciurilor direct cu cele mai bune trei reprezentante ale Germaniei, 3-0 cu Kerber, 5-1 cu Petkovic, 4-1 cu Lisicki.

“În primul rând m-am bucurat că nu mergem în Australia (n.r. — Australia era una dinte posibilele adversare ale României), pentru că drumul e greu. M-am bucurat că jucăm cu Germania, din nou acasă și din nou la Cluj. Am avut o săptămână deosebită acolo. Chiar dacă nu am câștigat, partida cu Cehia a fost o experiență bună pentru noi, ca și echipă. Cred că avem șansa noastră cu Germania, deși are o câștigătoare de Mare Șlem în componență. Trebuie să ne ridicăm așa cum am făcut-o și până acum și să încercăm să câștigăm. Meciul e deschis. Au jucătoare bune, destul de multe chiar, sper să ne întregim și noi echipa și să mergem cu încredere. E o veste bună și că se va juca pe zgură. Pentru că după Miami toate ne antrenăm doar pe zgură și era bine să fie tot zgură. Dacă se juca pe hard ne întrerupea un pic sesiunea de antrenamente pe zgură și nu era OK”, a spus Simona Halep.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata