Breaking news

România are un singur sportiv calificat la Olimpiada de la Soci

loading...

Zoltan Kelemen este singurul român calificat la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci. Secretarul general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Ioan Dobrescu spune însă că delegația României va avea aproximativ 26 de sportivi.

zoltan kelemen - soci 2014Până la această oră, România are un singur sportiv calificat la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci. Secretarul COSR spune că se vor califica și alții.

”Avem patinaj artistic, va fi unul singur, Zoltan Kelemen, şi vom mai avea sanie, bob, schi fond şi biatlon. Asta e tot ce avem. Numai că noi, din nefericire, din cauza sistemului de calificare, vom şti rezultatul final în luna ianuarie, după ultimele competiţii. Dar în poziţii de calificare sunt între 22 şi 26 de sportivi, asta va fi delegaţia României. Alţi sportivi cu şanse de calificare nu mai sunt”, a spus Ioan Dobrescu.

Vicepreşedintele pentru activitatea de bob şi skeleton din cadrul Federaţiei Române de Bob şi Sanie, Octavian Pungovschi, a precizat, pentru MEDIAFAX, că în acest moment niciun sportiv nu este deja calificat, însă România va avea, probabil, câte un reprezentant la skeleton feminin şi masculin şi câte un echipaj de două persoane la bob feminin (Maria Constantin – pilot) şi masculin (Nicolae Istrate – pilot) şi unul de patru persoane, tot cu Nicolae Istrate pilot.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci vor debuta la 7 februarie şi se vor încheia la 23 februarie.

La Olimpiada de Iarnă din 2010 de la Vancouver, România a avut 26 de sportivi calificați.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata