Breaking news

România se pregătește de campionatul european de minifotbal

loading...

Duminic la Birmingham a avut loc ședința Comitetului Executiv a European Minifootball Federation care a decis ca organizarea campionatului european de anul acesta să fie încredințată Greciei.

minifotbal romaniaminiEURO Greece 2013 va fi organizat în perioada 10-14 octombrie a.c. în Creta și va reuni cele mai bune 20 de echipe europene. Grecia a câștigat competiția găzduirii campionatului european în fața Germaniei și Croației.

România pleacă ca și principală favorită în această competiție, țara noastră fiind triplă campioană europeană.

”Minifotbalul își continuă parcursul la nivel european și internațional, conform strategiei pe care ne-am asumat-o în momentul fondării federației europene. Dezvoltarea minifotbalului în Europa reprezintă un model pentru celelalte federații continentale, ceea ce ne-a oferit posibilitatea ca sediul federației internaționale să se afle chiar în Europa. În ceea ce privește România, în perioada iunie-iulie, la nivel național, vor avea loc turneele finale, în urma cărora selecționerul echipei naționale va avea posibilitatea să aleagă cei mai buni jucători care să reprezinte țara noastră la miniEURO”, a declarat Răzvan Burleanu președintele European Minifootball Federation și al Federației de Minifotbal din România.

Pe lângă decizia referitoare la campionatul european așteptată de toți jucătorii de minifotbal, Comitetul Executiv al European Minifootball Federation a aprobat ca federațiile din Rusia, Ungaria, Armenia și Irlanda să devină membre cu drepturi depline ale federației europene.

Astfel, federația europeană se poate mândri că însumează în prezent 28 de federații naționale, o dezvoltare extrem de rapidă a minifotbalului, dacă ținem cont că doar în urmă cu un an se puneau bazele forului european la Praga.

Până la finalul anului, federației europene i se vor mai alătura și alte țări precum Portugalia, Ucraina și Letonia.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata