Breaking news

România s-a calificat în Grupa a II-a Mondială a Fed Cup

loading...

Performanță fantastică pentru tenisul feminin românesc în prima zi de Paști. Sorana Cîrstea a calificat România în Grupa a II-a Mondială, după ce a câștigat partida cu Bojana Jovanovski.

romania - fed cupDupă o pauză de 15 ani, România a revenit în Grupa a II-a Mondială a Fed Cup. Sorana Cîrstea a adus duminică, punctul câștigător pentru România în play-off-ul Fed Cup, disputat cu Serbia la Arenele BNR din București.

După ce sâmbătă a adus primul punct României, învingând-o pe Ana Ivanovic, azi, Sorana Cîrstea a adus cel de-al treilea punct, cel care califică echipa tricolorelor în Grupa Mondială II, a Fed Cup.

Sorana Cîrstea și-a adjudecat primul set în fața sârboaicei Bojana Jovanovski cu scorul de 6-3, după doar 37 de minute de joc.

După un prim set câștigat lejer, Sorana Cîrstea l-a pierdut în mod incredibil, pe al doilea în tie-break, deși a condus cu 5-2 și era la două mingi de meci și de calificare a Româie în a doua Grupă Mondială a Fed Cup.

Sorana Cîrstea a debutat cu brake în setul trei, a urmat la serviciu, l-a câștigat la zero și a preluat conducerea cu 2-0, apoi cu 2-1 și 3-2. Scor la care și-a pierdut serviciul, și sârboaica a egalat la 3-3. Însă românca a revenit fantastic în joc și a reușit să câștige trei puncte concecutive care au adus victoria și calificarea României în Grupa a II-a Mondială.

Partida de dublu feminin, ce trebuia să se dispute între Irina-Camelia Begu/Monica Niculescu – Jovana Jaksici/Nina Stojanovici, nu a mai avut loc. Sârboaicele n-au mai vrut să joace după primul game al partidei.

Rezultate jucătoare România – Serbia, Fed Cup 2014:

Sâmbătă:

Sorana Cîrstea – Ana Ivanovic – 3-6, 6-1, 6-2

Duminică:

Simona Halep – Bojana Jovanovski – 6-2, 6-4

Simona Halep –  Ana Ivanovic – 3-6, 6-7(2-7)

Sorana Cîrstea – Bojana Jovanovski – 6-3, 6-7, 6-3

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata