Breaking news

România merge la Olimpiada de la Rio doar cu 98 de sportivi

loading...

Delegația României la Jocurile Olimpice de la Rio numără doar 98 de sportivi. Președintele COSR, Alin Petrache, a declarat joi seara, la ceremonia de înmânare a drapelului din partea președintelui Klaus Iohannis, că sportivii pleacă la Jocurile Olimpice pentru a demonstra lumii încă o dată că România contează.

delegatia romaniei la rio 2016România merge la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro cu o delegație formată din 98 de sportivi și speră să cucerească cel puțin șase medalii.

”Primim misiunea onorantă de a duce tricolorul la cea mai înaltă competiție sportivă a lumii, Jocurile Olimpice. În fiecare clipă ne-am reiterat promisiunea de a fi cei mai buni, de a lupta până la capăt pentru România. Jocurile Olimpice din Brazilia încununează eforturile noastre și trebuie să ne unească pe noi, românii. Acești sportivi poartă în inimă o nație întreagă. Evoluează cu gândul la ea. Plecăm la o nouă ediție a Jocurilor Olimpice pentru a demonstra lumii încă o dată că România contează, că valorile românești autentice se păstrează și se transmit nealterate generațiilor următoare”, a spus Petrache.

Klaus Iohannis i-a înmânat joi seara, în cadrul unui eveniment organizat la Palatul Cotroceni, drapelul României gimnastei Cătălina Ponor, cu care delegația țării noastre va defila la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

“Sportul românesc are în palmares sute de medalii olimpice de aur, argint și bronz. Sper că și ediția din acest an va rămâne atât pentru voi, cât și pentru istoria sportului românesc o experiență memorabilă. Îndrăzniți să scrieți istorie! Sunteți cei care au înțeles pe deplin că cel mai important aspect al sportului competițional este munca neîntreruptă”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Cătălina Ponor a declarat joi seara la Palatul Cotroceni că speră să reprezinte cu demnitate la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro drapelul României primit din partea președintelui Klaus Iohannis.

”Mă simt onorată și încântată că am primit acest steag. Sper să îl reprezint cu demnitate și cu capul sus. Să dea Dumnezeu ca toți să reușim să aducem medalii pentru această țară. Nu am avut emoții la primirea drapelului. E normal să fii fericit și să te bucuri de moment. Președintele ne-a transmis să onorăm acest steag. Voi încerca și voi face tot posibilul să urc acest steag pe cea mai înaltă treaptă. Mă voi lupta pentru o medalie. Noi avem o obligație pentru drapel și România. Sper să fim răsplătiți la Rio așa cum trebuie”, a declarat Cătălina Ponor.

La ceremonie Andreea Chițu (judo), Mircea Roman (canotaj) și Marius Florea (scrimă) au depus jurământul sportivilor, antrenorilor, respectiv arbitrilor români înaintea plecării în Brazilia. La eveniment au participat aproximativ 60 de sportivi din lotul de 98 care va reprezenta România la JO 2016.

Echipa României la Jocurile Olimpice a primit binecuvântarea din partea episcopului-vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata