Breaking news

România merge la Campionatul European de minifotbal

loading...

Săptămâna aceasta echipa națională a României va pleca spre insula Creta pentru a participa la cea de-a IV-a ediție a Campionatul European de Minifotbal, miniEURO Greece 2013.

minifotbal euro 2013Echipa României este cap de serie în grupa F, alături de Slovenia, Polonia și Croația. Primul meci se va disputa vineri, de la ora 13.00, împotriva Sloveniei, iar cel de-al doilea meci va avea loc, tot vineri, de la ora 22.00, împotriva Poloniei.

Ultimul meci din faza grupelor se va disputa sâmbătă împotriva Croației, începând cu ora 10.00. Din lotul României fac parte: Cristian Popa, Gabriel Coșa, Mircea Popa, Călin Trohin, Nicolae Constândana, Ionel Apostu, Sorin Ghiuș, Răzvan Radu, Adrian Călugăreanu, Ovidiu Vâlceanu, Ioan Știrbeț, Nicolin Miroslav, Radu Burciu, Giorgian Ionescu și Sergiu Corban.

Antrenorul echipei naționale este fostul arbitru internațional, Tiberiu Lajos, cel care a și condus selecționata noastră la cele trei campionate europene de până acum.

La ediția de anul acesta vor participa cele mai bune 24 de echipe naționale din întreaga Europă, printre care și țări cu o bogată tradiție în plan fotbalistic: Germania, Anglia, Italia sau Spania. Echipele participante au fost repartizate în 6 grupe în urma cărora se vor califica în fazele eliminatorii ocupantele primelor două locuri din fiecare grupă și cele mai bune patru echipe clasate pe locul al treilea.

”România este triplă campioană europeană, iar acest lucru demonstrează că atunci când crezi în victorie și o pregătești, aceasta apare inevitabil. Am demonstrat prin succesul de la minifotbal că atunci când fixezi reguli obiective, criterii de performanţă şi principii de management, organizaţiile evoluează negreştit.”, ne-a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației de Minifotbal din România și al European Minifootball Federation.

Dacă în ediția precedentă de miniEURO terenul pe care s-a disputat competiția a fost instalat în orașul Chișinău în fața Teatrului de Operă și Balet, anul acesta arena de minifotbal special construită de unul dintre sponsorii European Minifootball Federation va fi amplasată chiar pe plaja din Rethymnon ceea ce va reprezenta un element inedit pentru minifotbalul european, dar și pentru dezvoltarea turismului din Creta.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata