Breaking news

România joacă cu Italia pentru calificarea la Europeanul de handbal masculin din 2018

loading...

Echipa naţională de handbal masculin a României va juca cu Italia în preliminariile Campionatului European din 2018 găzduit de Croația.

romania -italiaRomânia are misiune dificilă în dubla cu Italia, pentru a se putea califica la turneul european din 2018.

Meciul tur se va juca pe 10 iunie la Conversano, iar returul pe 14 iunie (ora 17.00) în Sala Polivalentă din Reşiţa.

”Vrem să contăm în handbalul european. Din acest motiv, trebuie să câştigăm ambele meciuri cu Italia. Nu este aşa uşor cum poate părea la prima vedere, dar nu ne permitem paşi greşiţi dacă vrem cu adevărat performanţă şi la naţională masculină”, a declarat Alexandru Dedu, preşedinte FRH.

Selecţionerul Aihan Omer revine astfel în oraşul în care a scris istorie cu UCM Reşiţa, echipa cu care a câştigat de trei ori consecutiv Cupa Challenge (2007-2009).

”Italia a progresat, este o echipă care îţi poate pune probleme dacă nu o tratezi cu respect, dar cam atât. Este un joc dificil şi prin prisma faptului că avem ceva probleme de lot. Sunt însă convins că cei selecţionaţi vor avea o mare dorinţa să îşi demonstreze valoarea pe plan internaţional şi ne vom impune în ambele partide”, a declarat Sorin Toacsen, director tehnic naţionala masculină de handbal.

Organizatorii au pus în vânzare 1600 bilete pentru meciul retur. Ele costă 10 lei (intrare generală) şi se pot achiziţiona online pe site-ul eventim.ro şi în reţea magazinelor partenere.

Partidele cu Italia contează pentru grupa C de precalificare la turneul final din Croaţia 2018. Ambele echipe au 4 puncte în clasament, câştigând fiecare precedentele două partide cu selecţionata statului Kosovo. Prima clasată se califică în play-off-ul pentru accederea în faza a două a preliminariilor CE.

Selecţionerul Aihan Omer a efectuat trei modificări faţă de lista iniţială de jucători convocaţi. În locul vedetei Alexandru Şimicu (HSV Hamburg) – accidentat – a fost chemat Viorel Fotache de la campioană Minaur Baia Mare. În poartă Adrian Tenghea (CSA Steaua) a fost înlocuit cu Ionuţ Iancu (CSM Bucureşti), iar Marius Stavrositu a rămas în afară lotului.

Portari: Mihai Popescu (HCM Constanţa), Ionuţ Ciobanu (Mulhouse), Ionuţ Iancu (CSM Bucureşti)
Extreme stânga: George Buricea (HCM Constanţa), Chike Onyejekwe (HC Odorhei)
Interi stânga: Viorel Fotache (Minaur Baia Mare), Dan Racotea (Wisla Plock), Alin Sania (AHC Dunărea Călăraşi)
Centri: Cristi Fenici (Poli Timişoara), Alexandru Csepreghi (US Creteil)
Interi dreapta: Bogdan Criciotoiu (TSG Friesenheim), Cristi Ghiţă (Selestat), Demis Grigoraş (Poli Timişoara)
Extreme dreapta: Laurenţiu Toma (HCM Constanţa), Andrei Mihalcea (HC Odorhei)
Pivoţi: Marius Novanc (CSM Bucureşti), Dragoş Iancu (Ştiinţă Bacău), Marius Mocanu (Dinamo Bucureşti)

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata