Breaking news

România a învins Tunisia la Mondialul de Handbal Feminin din Serbia

loading...

România a debutat cu o victorie categorică la Mondialul de Handbal Feminin din Serbia. Tricolorele s-au impus cu 27 la 17 în fața Tunisiei.

romania - tunisiaRomânia a debutat cu dreptul la Mondialul de Handbal din Serbia. Tunisiencele au deschis scorul, româncele reușind să marcheze primul gol abia în minutul 4 prin Neagu.

Din minutul 6, România a preluat conducerea partidei, prin golul marcat de Manea, și treptat, s-a distanțat și la opt goluri în minutul 27. La pauză scorul a fost 15 la 8 pentru România.

Elevele lui Tadici au continuat jocul bun și în repriza a doua, chiar și când au fost în inferioritate numerică.

În 30 de minute de joc, patru românce au fost eliminate câte două minute fiecare, Pintea în minutul 35, Marin în minutul 45, Brădeanu în minutul 52 și Pârvuț în minutul 56.

După 60 de minute de joc, România a încheiat partida cu scorul de 27-16, și pornește încrezătoare către următoarea partidă.

Următorul meci pe care România îl va disputa la Mondiale va fi luni, 9 decembrie, cu Australia. Partida va fi transmisă în direct de Dolce Sport 1 de la ora 20.15. Marți, România va juca cu Germania, joi cu Ungaria și vineri cu Cehia.

Primele patru clasate din fiecare grupă se vor califica în optimile de finală.

La ediţia din 2011, România s-a clasat pe locul 13. România are în palmares trei medalii mondiale: aur în 1962, respectiv argint în 1973 şi 2005. În 2011, România a înregistrat cea mai slabă clasare la mondiale, locul 17.

România este singura echipă naţională feminină din lume care a participat la toate turneele finale ale Campionatelor Mondiale, începând cu 1957.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata