Breaking news

România, eliminată în mod dramatic de la Mondiale

loading...

Echipa națională de handbal feminin a României a fost eliminată în mod dramatic de Polonia, în optimile de finală ale Mondialului din Serbia.

romania - polonia  mondiale handbalRomânia a ratat calificarea în sferturile de finală, în ultimele patru minute ale partidei cu Polonia, deși a condus și cu cinci goluri diferență în minutul 31.

România a început timid partida cu polonezele care au deschis scorul prin Niedwiedz. După trei minute de joc, România era condusă cu 2-0. Însă Manea a spart gheața cu un gol superb care le-a dat încredere tricolorelor.

Românele au început să joace mai bine și în minutul 6, Elisei a reușit egalarea la 3-3. România a preluat pentru prima dată conducerea pe tabela de scor abia în minutul 9, prin golul marcat de Aurelia Brădeanu, scor 5-4. În minutul 18, Neagu a marcat pentru 11-7, româncele desprinzându-se la 4 goluri. După 30 de minute de joc, România a intrat la pauză cu un avantaj de patru goluri, scor 17-13.

După pauză, Neagu a deschis scorul în minutul 31, când a stabilit și cea mai mare diferență de scor, de cinci goluri, 18 la 13.

Finalul a fost însă unul dramatic. Polonezele au jucat mult mai agresiv, româncele au ratat de câteva ori și astfel adversarele s-au apropiat la un singur gol în minutul 54. Moment în care antrenorul naționalei Gheorghe Tadici a cerut timeout. Din păcate, la reluarea partidei, Polonia a reușit egalarea la 26-26 iar cu trei minute înainte de final, a preluat conducerea cu 28 la 26. Din păcate, româncele au căzut psihic și au pierdut partida cu 29 la 31, ratând astfel calificarea în sferturile de finală.

Cea mai bună marcatoare din echipa României a fost Cristina Neagu cu 11 reușite. Poloneza Alina Wojtas a fost declarată jucătoarea meciului. România ratează astfel obiectivul cu care a plecat în Serbia, acela de a se clasa în primele opt echipe din lume.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata