Breaking news

România e în sferturi de finală la Mondiale. A eliminat Brazilia, campioana mondială en titre

loading...

România s-a calificat duminică seară în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Handbal Feminin din Danemarca după ce a învins în optimi, cu 25-22, Brazilia, nimeni alta decât Campioana Mondială din 2013.

romania - braziliaȘi-au spălat toate păcatele. Tricolorele au reușit în mod surprinzător și miraculos, să învingă Brazilia în optimi de finală. Succesul este cu atât mai dulce întrucât România a acces în optimi de pe locul patru din Grupa D, după ce a încasat trei înfrângeri cu Spania, Norvegia și Rusia.

În prima repriză, româncele au avut 47% posesia mingii și 56,5% succes atacuri, însă au ratat și două lovituri de la 7 metri. După 30 de minute de joc, româncele au intrat la pauză cu avans sănătos de 5 goluri, scor 13-8.

Repriza a doua a fost de infarct, din cauza răsturnărilor spectaculoase de scor. În minutul 40, braziliencele s-au apropiat la doar un gol distanță. Tricolorele au reușit să revină în joc și în câteva minute au restabilit diferența de 5 goluri, dar din nou au avut o cădere și braziliencele s-au apropiat la doar un gol distanță când mai erau doar cinci minute de joc.

Au avut nervii tari, au marcat un gol de la 7 metri și apoi s-au apărat bine în atac, Paula Ungureanu a închis poarta și tricolorele s-au impus cu 25-22.

În sferturi de finală, România va juca cu țara gazdă, Danemarca, care a eliminat în optimi, Suedia.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata