Breaking news

România a cucerit zece medalii la europenele de gimnastică aerobică din Franța

loading...

Sportivii români au cucerit, duminică, nouă medalii la Campionatele Europene de gimnastică aerobică de la Arques din Franța.

gimnastica aerobicaGimnaștii români au fost la înălțime la Europenele de aerobică din Franța și s-au întors acasă cu tolba plină de medalii, atât la juniori cât și la seniori.

În finala de la trio, Andreea Bogati, Oana Corina Constantin și Anca Claudia Surdu au ocupat primul loc, cu 21,555 puncte, urmate de Rusia și Franța, în timp ce Marius Gavriloaie, Cristian Iordan și Marius Petrușe s-au clasat pe cinci în această probă, cu 20,650 p.

La perechi mixte, Bianca Becze și Marius Petrușe și-au adjudecat victoria cu 21,250 p, la egalitate cu Rusia, clasată de asemenea pe primul loc. Bronzul a revenit Italiei. Andreea Bogati și Tudorel Valentin Mavrodineanu s-au clasat pe locul 5, cu 20,900 p.

Aurul a fost câștigat la trio de Andreea Bogati, Oana Corina Constantin și Anca Claudia Surdu și la perechi mixte de Bianca Becze și Marius Petrușe. Medaliile de argint au revenit lui Mircea Zamfir, la individual masculin, și grupului format din Maria Bianca Becze, Andreea Bogati, Oana Corina Constantin, Diana Cristina Deac și Anca Claudia Surdu.

Mircea Zamfir a ocupat locul al doilea la individual masculin, cu 21,550 p, devansat de italianul Riccardo Pentassuglia, 21,950 p. Bronzul a revenit francezului Benjamin Garavel.

Tot argint a cucerit România în finala probei de grup, prin Maria Bianca Becze, Andreea Bogati, Oana Corina Constantin, Diana Cristina Deac și Anca Claudia Surdu, cu 21,438 p. Franța a luat aurul, cu 21,550 p, iar Rusia bronzul (21,066 p).

Cele patru medalii cucerite duminică de seniori, se adaugă aurul câștigat de România în finala pe echipe

În întrecerea juniorilor, România a cucerit duminică nu mai puțin de cinci medalii, dintre care două de aur, una de argint și două de bronz.

Medaliile de aur au fost cucerite la trio, de Bianca Maria Gorgovan, Lavinia Ioana Panaete și Alina Radu, și la grup, de Andreea Drenea, Bianca Maria Gorgovan, Lavinia Ioana Panaete și Alina Radu și Andreea Scînteie.

Argintul a fost adjudecat de Alina Radu la individual feminin, iar cele două medalii de bronz au revenit Laviniei Ioana Panaete, la individual, și la perechi mixte, prin Bianca Maria Gorgovan și Lucian Ștefan Săvulescu. România a cucerit și medalia de argint în concursul pe echipe.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata