Breaking news

România a câștigat bronzul la Europenele de Gimnastică din Franța

loading...

Echipa masculină de gimnastică a României a câștigat sâmbătă, medalia de bronz la Europenele găzduite de orașul francez Montpellier.

Echipa formată din gimnaștii: Flavius Koczi, Marius Berbecar, Ovidiu Buidoso, Vlad Cotuna și Cristian Băţagă, au câștigat duminică medalia de bronz în finala pe echipe de la Campionatul European de Gimnastigă Masculină din Montpellier.

Românii au început concursul la cal cu mânere și după prima rotație se clasau pe locul șase. Au evoluat apoi la sărituri unde Flavius Koczi a obținut 16.133, cea mai mare notă din concurs. Grație notelor foarte mari obținute la sărituri, românii au urcat pe locul trei.

După evoluția la bară, românii au coborât pe locul patru, însă au revenit în cărți pentru medalii după evoluțiile foarte bune de la sol.Ultimul aparat la care au evoluat românii a fost calul cu mânere. Evoluțiile de la acest aparat le-a confirmat medalia de bronz.

După evoluția la cele șase aparate, gimnaștii au acumulat 261.319 puncte.

Gimnaștii români au fost singurii care nu au ratat la niciun aparat. Deși rușii și englezii aur atat pe bandă rulantă, arbitrii i-au scos pe primele două poziții ale clasamentului.

Rușii au ratat la sol, sărituri, cal cu mânere și bară fixă, englezii la sărituri, sol, bară și parlalele iar francezii și nemții au căzut ca muștele de pe aparate. Și ucraineenii au ratat la bară prin Oleg Stepko, care a căzut în fund la aterizare.

 

 

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata