Breaking news

România, Campioană Mondială la Handbal Feminin Junioare

loading...

România a devenit duminică Campioană Mondială la handbal feminin junioare, după ce a învins în finală, Germania, la turneul găzduit de Macedonia. Este pentru prima oară în istorie când România cucerește titlu după cel de tineret din 1999 în China.

romania campioana mondiala de handbal feminin junioarePerformanță istorică reușită de handbalistele românce. Echipa antrenată de Aurelian Roșca și Gavril Kozma și formată din Mădălina Ion, Maria Isabela Roșca, Andreea Taivan, Oana Maria Bucă, Dana Abed-Kader , Iulia Maria Andrei, Alexandra Dindiligan, Maria Florentina Craiu, Alina Ilie, Sonia Vasiliu, Cristina Laslo, Bianca Maria Bazaliu, Daniela Corban, Alexandra Carasol, Florența Ilie, Lorena Ostase, au cucerit duminică, la Orhid in Macedonia, titlul mondial la handbal feminin junioare.

Este prima finală mondială disputată de România, într-un sport, după o pauză de aproape zece ani.

România a condus de la început până la final, partida cu Germania, pe care și-a adjudecat-o într-un mod autoritar, cu scorul de 32-21.

Tricolorele au început fantastic partida cu Germania, reușind să conducă în minutul 13 cu scorul de 7-1. În timp ce româncele marcau gol după gol, nemțoaicele eraud ebusolate și ratau din toate pozițiile. Astfel că în minutul 21, România s-a desprins la opt goluri diferență, scor 11-3, după ce Năstase a marcat un gol pe contraatac grație pasei excelente oferite de Cristina Laslo.

Finalul de primă repriză a fost dominat de Germania care a redus din diferență, pe fondul unei relaxări a româncelor. Însă, în ultimele două minute de joc, România a scris de trei ori și a intrat la pauză cu avantaj de opt goluri, scor 15-7.

După pauză, tricolorele au menținut nivelul ridicat de joc și în minutul 10, România a stabilit cea mai mare diferență de scor, de 11 goluri, 23-12.

Româncele nu s-au relaxat pe final de meci și au continuat să joace la fel de bine ca și la început, astfel că au încheiat meciul en fanfare, cu un incredibil scor de 32-21. Paradele portăriței Mădălina Ion, au făcut ca scorul să rămână în avantajul României.

Bianca Maria Bazaliu a bifat 76 de goluri și a devenit astfel golgheterul Campionatului Mondial de Junioare.

România a bifat la Mondialul din Macedonia opt victorii și un egal, devenind campioană mondială fără să fie învinsă. Tricolorele mai învinseseră în grupe, Germania cu scorul de 27-25.

294 de goluri a marcat România la mondiale şi a primit 210. În timp ce Germania a înscris 277 şi a încasat 236.

Finala mică a fost câștigată de Muntenegru după ce a învins Danemarca cu scorul de 20-19.

România nu a mai câştigat un titlu mondial, la un sport de echipă, din 1999, când echipa de junioare formată din Cristina Vărzaru, Aurelia Brădeanu, Ramona Farcău, Talida Tolnai, Valeria Motogna sau Roxana Gatzel, cîştiga titlul mondial la tineret, în China, după o victorie în faţa Lituaniei, 25-20.

Acesta este primul titlu mondial de junioare cucerit de România, după medalia de bronz din 2006 de la Sherbrooke din Canada.

La această categorie de vârstă, România mai are un titlu european în 1999, la Rotenburg în Germania, și două medalii de argint, în 2003 la Togliatti în Rusia și 2005 la Viena în Austria.

România are două titluri mondiale de tineret, în 1995 la Aracaju în Brazilia și în 1999 la Beijing, dar și medalii de bronz în 1977 la București și 1997 în Cote d’Ivoire, cât și două titluri continentale, în 1998 la Bratislava și în 2000 la St Raphael în Franța. 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata