Breaking news

România, Campioană Europeană la spadă feminin la Montreux

loading...

Pentru al doilea an consecutiv, echipa feminină de spadă a României a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de scrimă de la Montreux din Elveția.

romania campioana europeana la spadaSucces românesc la Europenele de scrimă din Elveția. România a învins marți, în finală, Estonia, cu scorul de 45-35.

Tricolorele și-au luat revanșa, după ce, în 2013, la Zagreb, Estonia învingea România în meciul pentru medaliile de aur.

Ana-Maria Brânză, Simona Pop și Simona Gherman, plus rezerva Loredana Dinu au păstrat, astfel, aurul cucerit de România la ediția din 2014 a competiției (în fața Rusiei), găzduită de Strasbourg.

În finală, Ana-Maria Brânză a dat primul asalt, în fața Irinei Embrich, de care a trecut cu 5-4.

Simona Pop a consolidat avantajul echipei noastre în meciul cu Julia Beljajeva (7-4), iar Brânză a păstrat ecartul și după întâlnirea cu Erika Kirpu (12-9).

Simona Gherman a desprins România în urma confruntării cu Beljajeva, 16-10, dar balticele au revenit în meci după duelul dintre Pop și Embrich. Simona a avut la un moment dat 23-16, dar adversara a replicat bine și s-a apropiat la doar trei tușe, 24-21.

Ana-Maria Brânză a dispus de Beljajeva și scorul a devenit 27-22.

Penultimul asalt a fost câștigat la limită de Pop în disputa cu Kirpu (6-5), iar înaintea ultimul duel tricolorele conduceau cu 33-27. Simona Gherman nu i-a lăsat nicio speranță Irinei Embrich, iar România a câștigat cu 45-35.

În sferturi, România a învins Ucraina cu 31-25, iar în semifinale a dispus de Suedia cu 45-42.

Medaliile de bronz au revenit Italiei, care a întrecut Suedia în finala mică, scor 45-34.

România mai avea o medalie la Montreux, prin Simona Pop, în proba individuală de spadă.

Miercuri vor avea loc concursurile pe echipe la sabie feminin (fără România) și spadă masculin: Adrian Pop, Otto Tardi, Adrian Szilagyi, Bertalan Arkosi.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata