Breaking news

România, aur la spadă feminin la Jocurile Europene de la Baku

loading...

România a cucerit vineri, medalia de aur pe echipe, la spadă feminin, la Jocurile Europene de la Baku.

baku spadaAna-Maria Brânză, Simona Gherman şi Simona Pop au câştigat vineri, medalia de aur la spadă, după ce au învins în finală, Estonia.

Echipa feminină de spadă a României s-a impus în finală cu scorul de 31-25.

Succesul a venit deşi tricolorele au început cu stângul primul asalt.

Simona Pop a pierdut primul duel cu Irina Embrich scor 3-5.

Simona Gherman a reuşit să restabilească egalitatea la 6-6, după confruntarea cu Katrina Lehis.

Ana-Maria Brânză a adus echipa României în avantaj, după meciul cu Embrich (10-8), Gherman a mărit avansul în fața numărului trei mondial (Kirpu), la 10-5, Julia Beljajeva a mai redus din ecart în meciul cu Ana-Maria Brânză (10-6).

După care, Simona Pop a făcut un meci excelent și a dispus cu 6-1 de Kirpu (21-12), iar Gherman a rezistat atacurilor date de Embrich (10-13), România câștigând clar, cu 31-25.

Meciul cu Estonia a fost o reeditare a finalei de la Campionatele Europene de la Montreux, de la începutul lunii, când tricolorele au cucerit aurul în urma unei victorii cu 45-35.

Intrată direct în semifinale, România a învins Rusia cu scorul de 31-24.

România a cucerit patru medalii în concursul de scrimă de la Baku, la individual, aur prin Ana-Maria Brânză (spadă), argint prin Tiberiu Dolniceanu (sabie) și bronz prin Simona Gherman (spadă), precum și aurul echipei feminine de spadă. Și echipa masculină de sabie a României va evolua vineri în finală, la Baku.

Este cea de-a 11-a medalie cucerită de delegaţia României la Baku, care are în prezent trei medalii de aur, patru de argint şi patru de bronz.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata