România, aur la spadă feminin la Jocurile Europene de la Baku

loading...

România a cucerit vineri, medalia de aur pe echipe, la spadă feminin, la Jocurile Europene de la Baku.

baku spadaAna-Maria Brânză, Simona Gherman şi Simona Pop au câştigat vineri, medalia de aur la spadă, după ce au învins în finală, Estonia.

Echipa feminină de spadă a României s-a impus în finală cu scorul de 31-25.

Succesul a venit deşi tricolorele au început cu stângul primul asalt.

Simona Pop a pierdut primul duel cu Irina Embrich scor 3-5.

Simona Gherman a reuşit să restabilească egalitatea la 6-6, după confruntarea cu Katrina Lehis.

Ana-Maria Brânză a adus echipa României în avantaj, după meciul cu Embrich (10-8), Gherman a mărit avansul în fața numărului trei mondial (Kirpu), la 10-5, Julia Beljajeva a mai redus din ecart în meciul cu Ana-Maria Brânză (10-6).

După care, Simona Pop a făcut un meci excelent și a dispus cu 6-1 de Kirpu (21-12), iar Gherman a rezistat atacurilor date de Embrich (10-13), România câștigând clar, cu 31-25.

Meciul cu Estonia a fost o reeditare a finalei de la Campionatele Europene de la Montreux, de la începutul lunii, când tricolorele au cucerit aurul în urma unei victorii cu 45-35.

Intrată direct în semifinale, România a învins Rusia cu scorul de 31-24.

România a cucerit patru medalii în concursul de scrimă de la Baku, la individual, aur prin Ana-Maria Brânză (spadă), argint prin Tiberiu Dolniceanu (sabie) și bronz prin Simona Gherman (spadă), precum și aurul echipei feminine de spadă. Și echipa masculină de sabie a României va evolua vineri în finală, la Baku.

Este cea de-a 11-a medalie cucerită de delegaţia României la Baku, care are în prezent trei medalii de aur, patru de argint şi patru de bronz.

459 0
loading...
No Comment

Lasă un comentariu

*

*