Breaking news

România a terminat la egalitate, scor 2-2, partida cu Ungaria

loading...

România a terminat la egalitate, scor 2-2, partida cu Ungaria, din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal din Brazilia, după ce Chipciu a egalat în ultimele minute de prelungiri.

ungaria - romaniaRomânia a fost la un pas de eșec în partida cu Ungaria de la Budapesta, disputată pe un stadion gol, din cauza sancțiunii aplicate de FIFA, naționalei ungare. Rușinea naționalei tricolore a fost salvată de Alexandru Chipciu, introdus de Pițurcă, pe finalul partidei.

Tricolorii au reușit să întoarcă de două ori rezultatul partidei, deși fuseseră conduși cu 1-0 încă din minutul 16, prin golul marcat de Vilmos Vanczak cu o lovitură de cap, la lovitura liberă executată de Tamas Hajnal.

România a reușit egalarea abia în minutul 68 după ce Adrian Mutu a executat un penalty, obținut tot de el după ce a fost faultat în careu.

Bucuria egalării nu a ținut decât trei minute, întrucât Goian l-a faultat pe Korcsmar şi arbitrul a dictat penalty.

Dzsudzsák a executat lovitura de la 11 metri și a readus Ungaria în avantaj.

Egalarea a fost adusă în mod miraculos și surprinzător de Alexandru Chipciu cu câteva secunde înainte de fluierul final, cu un şut din 12 metri.

Mutu a marcat golul cu numărul 35 la națională și egalează astfel performanța realizată de Hagi.

După 90 de minute de joc anost, foarte slab și înghețat făcut de tricolori, pe stadionul ”Puskas Ferenc”, din Budapesta, partida Ungaria – România s-a încheiat 2-2.

În afară de Chiricheș și Pintili, niciunul dintre jucători nu a fost la înălțime. Ungaria a fost o echipă slabă pe care Steaua o putea învinge foarte ușor. Când întâlnești o echipă slabă nici jocul nu îți iese. Sper să jucăm bine la Amsterdam”, a declarat Dumitru Dragomir la TVR 1, după terminarea partidei.

Întrebat de Marian Olaianos dacă credea că elevii săi vor reuși egalarea, Victor Pițurcă a spus la finalul partidei, în direct la TVR 1 că: Normal, credeam am și introdus jucător pro ofensiv, am și riscat puțin, am avut și șansă, ăsta-i fotbalul. Aș fi fost mulțumit dacă am fi câștigat, am primit două goluri din faze fixe ceea ce e inadmisibil. Am ratat câteva ocazii mari, probabil dacă am fi fructificat una dintre ele puteam câștiga meciul. 

România pleacă acasă cu un singur punct și speră că va obține locul doi în Grupa D care duce la barajul de calificare pentru Cupa Mondială din 2014.

În celelalte partide din Grupa D, Olanda a învins fără emoții, Estonia cu 3-0, iar Turais s-a impus în fața Andorrei cu 2-0.

Clasament Grupa D:

1. Olanda – 15 puncte

2. Ungaria – 10 puncte

3. România – 10 puncte

4. Turcia – 6 puncte

5. Estonia – 3 puncte

6. Andorra  – 0 puncte

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata