Breaking news

România a primit acceptul pentru a găzdui ediţia de Iarnă a FOTE 2013

loading...

Comitetul Olimpic European a decis joi, 24 noiembrie , în cadrul Adunării Generale care s-a desfăşurat la Soci (Federaţia Rusă), să acorde României acceptul final pentru a organiza Ediţia de Iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) din 2013.

Această decizie a venit ca urmare a faptului că dezvoltarea infrastructurii turistice şi sportive pe Valea Prahovei este într-un stadiu avansat, iar staţiunile montane sunt pregătite să găzduiască un astfel de eveniment. La reuniunea de la Soci au participat, printre alţii, Jacques Rogge (preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional), Patrick Joseph Hickey (preşedintele Comitetului Olimpic European), Alexander Zhukov (vicepremierul Federaţiei Ruse) şi George Scripcaru (preşedintele Comitetului de Organizare al FOTE 2013).

În cadrul Adunării Generale, reprezentanţii Comitetului de Organizare al FOTE 2013 au prezentat raportul de progres privind stadiul pregătirii României din punctul de vedere al infrastructurii turistice şi sportive. În urma raportului a reieşit că ţara noastră se încadrează în graficul de organizare convenit cu Comitetul Olimpic European. Delegaţia română s-a angajat că, până la sfârşitul lunii octombrie 2012, când va avea loc ultima vizită de monitorizare din partea Comitetului Olimpic European, va finaliza şi restul de lucrări care sunt încă în execuţie.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismul investeşte aproximativ 400 de milioane de lei pentru dezvoltarea infrastructurii turistice şi sportive necesare organizării FOTE 2013.

Printre investiţii se numără extinderea domeniilor schiabile de pe Valea Prahovei, cu peste 40 de kilometri de pârtii noi, construirea unei trambuline olimpice pentru sărituri cu schiuri şi a anexelor (instalaţii de transport, tribune, parcări ş.a.), amenajarea a două trasee de biatlon cu utilizare permanentă iarnă-vară, construirea a trei instalaţii noi de transport pe cablu, construirea a două patinoare noi, dotarea cu instalaţii de înzăpezire artificială a tuturor pârtiilor şi amenajarea unui lac de acumulare pentru înzăpezire.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata