Breaking news

România a câștigat pentru a cincea oară consecutiv Campionatul European de Minifotbal

loading...
0 16

România a învins duminică seară, Slovenia, cu 1-0, în finala Campionatului European de Minifotbal, desfășurată în localitatea Herceg Novi din Muntenegru. Tricolorii își trec astfel în palmares cel de-al cincilea titlu european.

romania  - campioana europeana la minifotbal 2014România își păstrează titlul european la minifotbal. Tricolorii au reușit să învingă duminică seară, Slovenia, în finala miniEURO 2014 și să-și treacă în palmares cel de-al cincilea titlu consecutiv.

Unicul gol al finalei a fost marcat de Cosmin Crăciun în minutul 38, cu călâciul, în careul Sloveniei, când se afla cu spatele la poartă.

Elevii lui Tiberiu Lajos, erau marii favoriți ai finalei, în timp ce Slovenia este revelația miniEURO 2014.

Medalia de argint a revenit Sloveniei, iar bronzul a fost cucerit de Cehia care a învins Germania în finala mică, cu scorul de 2-1.

România a eliminat în semifinale Cehia cu 2-0.

Tricolorii au reușit să învingă Slovenia și în Grupa C, cu scorul de 2-1. România nu a pierdut niciun meci la actuala ediție a Campionatului European de Minifotbal, bifând 7 victorii consecutive.

În cele cinci ediții de miniEuro, România a pierdut o singură partidă, în Grupe, în cu Croația în 2013, dar și-a luat revanșa în finală unde s-a impus cu 2-0.

România a cucerit toate cele cinci ediții ale Campionatului European de Minifotbal, tricolorii dovedindu-și supremația în acest sport.

La finala din Muntenegru a fost prezent și Răzvan Burleanu, Președintele Federației Europene de Minifotbal și Președinte al Federației Române de Fotbal.

România a câștigat primele patru ediții ale miniEuro, după succesul obținut la Bratislava (2010), Tulcea (2011), Chișinău (2012) și Rethymno (2013).

În luna martie 2015, în Statele Unite ale Americii se va desfășura prima ediție a Campionatului Mondial de minifotbal, la care va lua parte și România.

În România, minifotbalul devine tot mai popular, până în prezent fiind legitimați circa 25.000 de jucători.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata