Breaking news

Atleții români au cucerit 6 medalii de aur la Balcaniadă

loading...

Debut fulminant al atleților români la Campionatele Balcanice găzduite de oraşul bulgar Stara Zagora. Sportivii români au cucerit în prima zi de concurs șase medalii de aur.

nicoleta grasu balcaniadaTricolorii au cucerit sâmbătă, în prima zi a Campionatelor balcanice, cea mai veche competiție internațională, după olimpiadă, șase medalii, toate de aur.

Mihai Donisan a câștigat aurul la săritura în înălțime și a reuşit să îndeplinească pretenţiosul barem A pentru Campionatul Mondial de la Moscova, de 2,31 m.

Carmen Toma a reuşit un rezultat excepţional la triplusalt, impunându-se cu 14,56 m.

În timp ce ştafeta masculină de 4×100 m, alcătuită din juniori: Madaras, Teofilescu, Terpezan şi Ceici, a obţinut o surprinzătoare victorie, cu 40″03/100, mult aşteptată.

Nicoleta Grasu a luat aurul cu o aruncare de 56,05 m la disc.

Adelina Pastor a câștigat cursa de 400 m cu un timp de  52 secunde și 76 sutimi.

Dorina Korozi  a reușit să își adjudece aurul în finala de 800 m liber, fiind cronometrată în 2 minute, 5 secunde și 60 de sutimi.

După prima zi, în clasamentele pe echipe conduc gazdele, atât la masculin (114 puncte), cât şi la feminin (90 puncte), în timp ce România se află pe locul secund la feminin, la un singur punct de primul loc, şi pe 3 la masculin, cu 99 puncte, fiind devansată şi de Turcia – 112 puncte.

La ediția din acest an a Balcaniadei atletice, participă sportivi din toate cele 12 ţări membre ale ABAF: Bulgaria, România, Turcia, Grecia, Croaţia, Serbia, Republica Moldova, Bosnia-Herţegovina, Macedonia, Muntenegru, Armenia şi Albania.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata