Breaking news

România la a patra victorie în preliminariile Mondialului de Handbal Masculin

loading...

România merge brici în preliminariile Campionatului Mondial de Handbal Masculin din 2015, găzduit de Qatar. Tricolorii au bifat duminică a patra victorie consecutivă.

romania - cipru - handbal masculinRomânia a învins, duminică, în deplasare, echipa națională a Ciprului, scor 31-30 (15-16), în cea de-a patra partidă din grupa a 2-a preliminară a Campionatului Mondial. Victoria a fost la limită și vine după cea de la București disputată tot cu ciprioții, dar câștigată în mod clar de români cu scorul de 36 la 19.

Tricolorii au mai învins până acum Italia cu 23-22 și Slovacia cu 32-24, fiind liderii grupei a 2-a cu 8 puncte. Pe locul secund se află Slovacia, cu 6 puncte, urmată de Italia, cu 2 şi Cipru, cu 0 puncte.

România mai are de disputat două partide, cu Italia, la Bucureşti, în 8 ianuarie, respectiv cu Slovacia, la Sala, pe 11 ianuarie.

Câştigătoarea fiecăreia dintre cele cinci grupe preliminare din primul tur se va califica în turul secund, play-off, în care au asigurată calificarea directă alte 13 echipe europene.

Meciurile se vor juca în luna iunie, în sistem tur-retur. Câştigătoarele din dubla manşă se vor califica la turneul final.

Turneul final al CM din 2015 va avea loc în Qatar, între 17 ianuarie şi 1 februarie. România s-a calificat ultima dată la Mondiale la ediția din anul 2011.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata