Breaking news

România, 99 de medalii la Europeanul de karate WUKF

loading...

Karatiștii români au reușit să cucerească 99 de medalii la a șasea ediție a Campionatul European de karate organizat de către WUKF (World Union of Karate-do Federations), care s-a terminat duminică seara la Palatul Sporturilor din Verona din Italia.

karate romaniaRomânia a dominat în mod autoritar Campionatul European de Karate din Verona. Cei 120 de sportivi care au fost prezenți la competiție, au obținut 99 de medalii la Europeanul de Karate WUKF din Italia, 41 aur, 23 argint, 20 bronz și 15 pentru locul 4.

‘Ne-am menținut poziția la federații. Mă gândeam că nu vom reuși primul loc la țări, pentru că au fost foarte mulți sportivi din Italia, țara gazdă a competiției. A fost o ediție foarte aglomerată, multă lume, prea multe persoane pentru o sală ca aceea a sporturilor din Verona. Ediția precedentă a avut aproape tot atâția participanți, dar a fost într-o sală de două ori mai mare ca în Italia. Dar, a ieșit totul bine până la final”,  a declarat Liviu Crișan, președintele Federației Române de Karate WKC și președinte al WUKF, pentru AGERPRES.

Eva Kerekeș a reușit să câștige patru titluri la seniori kata individual, kumite shobu ippon pe echipe, kumite shobu ippon pe echipe rotativ și la veterani kumite shobu ippon, concursul open.

Printre românii de pe primul loc s-au aflat și cadeții (15-17 ani) care au câștigat la kumite pe echipe shobu sanbon, dar și la echipe rotativ: Răzvan Ținca, Vlad Dumitru, Radu Popescu și Mihai Vezure.

La a șasea ediție a Campionatul European de la Verona au participat aproape 1.600 de sportivi din 27 de țări cu 44 de federații.

Cu un palmares de 99 de medalii, Federația Română de Karate WKC a ocupat primul loc la federații și poziția secundă pe națiuni, unde s-a impus Italia, care a prezentat în concurs mai multe federații de karate.

În perioada 15-19 octombrie 2014, la Szczecin va avea loc ediția cu numărul cinci a Campionatului Mondial WUKF.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata