Breaking news

România, 5 medalii de aur și 2 de bronz la Cupa Mondială de gimnastică aerobică

loading...

Gimnaștii români s-au întors acasă cu tolba plină de medalii, cucerite la Cupa Mondială a Federației Internaționale de Gimnastică și la ”Borovets Open Cup Aerobics”.

medalii romania gimnastica aerobicaRomânii au dominat clar competiția de gimnastică aerobigă desfășurată în Bulgaria, și la care au participat sportivi din 25 de țări. Orașul Borovets a fost, pentru a 8-a oară, gazda ”Cupei Mondiale FIG” și a ”Borovets Open Cup Aerobics”, ediția 2014, eveniment care a avut loc în sala de la Hotel “Samokov”.

Sportivii români au cucerit cinci medalii, dintre care 3 de aur și două de bronz în ”Cupa Mondială” –  Corina Constantin, Bianca Becze, Mircea Zamfir, Bianca Gorgovan, Anca Surdu, Andreea Bogati, însoțiți de antrenorii Mariana Mezei și Mircea Brânzea –, în timp ce micile gimnaste ale clubuluiUNEFS București – Ruxandra Grigoriu, Ioana Geamănu, Ioana Chelu, Claudia Ristea, Miruna Iordache – au obtinut două medalii de aur  la Open Borovets Cup.

Corina Constantin, a avut o evoluție foarte bună în competiția individuală și a obținut un punctaj de locul întâi (21.350) și a rămas acolo până la sfărșit, pe locul secund terminând cunoscuta Dora Hegyi (Ungaria), cu 21.050, în timp ce Bianca Becze a completat cu succes performanța colegei sale, urcând pe treapta a 3-a a podiumului, cu 20.800.

Mircea Zamfir a urcat pe locul 3, la individual cu 21.050, fiind devansat de ungurul Daniel Bali și italianul Riccardo Pentassuglia, ambiii cu 21.500.

O a doua victorie a fost realizată de trio-ul feminin Anca Claudia Surdu, Andreea Bogati și Oana Corina Constantin, cu 20.700, la capătul unei evoluții dintre cele mai bune detașându-se clar de următoarele clasate, Vietnam (Ba Dong Vu, Viet Anh Nguyen, Phuong Dung Le Vu), cu 20.261, și China (Liu Yang, Yang Ji, Zeliang Hao), cu 20.255, pe 4 încheind Marius Ciprian Petruse, Marius Gavriloaie și Dacian Barna, cu 20.150.

”Podiumul” succeselor gimnaștilor noștri a fost completat cu succesul de la grup – Bianca Gorgovan, Anca Surdu, Corina Constantin, Andreea Bogati și Bianca Becze -, cu 20.683, la mare distanță de China (Kai Feng, Feiyang Hua, Yang Ji, Huaju Wang, Jianlun Ma) 18.500 și Azerbaidjan (Timur Alekperov, Anastasiia Koltunova, Ekaterina Kotliarova, Vera Bosykh, Anna Polesshchuk) 17.822.

Cele două cupluri Alina Radu – Dacian Barna și Bianca Becze – Marius Petruse s-au aflat în finala de la perechi mixte, concurs în care s-au impus spaniolii Sara Moreno – Vicente Lli (20.300), urmați, la egalitate de italienii Michela Castoldi – Davide Donati și rușii Polina Amosenok – Anton Shishighin, notați cu 20.250 p și medaliați cu argint. Pe locul al patrulea s-au clasat Alina Radu și Dacian Nicolae Barna (20.050), în timp ce Marius Petruse – Bianca Becze, cu 19.700, au încheiat pe 7.

Pentru componenții lotului național, un nou test internațional va avea loc la Ponta Delgado (Portugalia), la sfârșitul săptămânii (16 – 18 mai), acolo unde se va desfășura și următoarea etapă de Cupă Mondială.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata