Breaking news

Trei halterofili români au fost prinși dopați cu substanțe interzise

loading...

Cutremur în sportul românesc. Cazurile de dopaj apar ca ciupercile după ploaie. Halterofilii Răzvan Martin, Elena Andrieş și Marius Danciu au fost găsiți dopați.

razvan martin si elena andriesScandalul dopajului zguduie sportul românesc, la o săptămână după ce atleta Roxana Bîrcă a fost depistată pozitiv la Universiada de la Kazan, trei noi sportivi români au fost găsiți pozitiv la controlul doping.

După atletism, a venit rândul halterelor să intre în caruselul dopajului.

Site-ul oficial al Federaţiei Internaţionale de Haltere a publicat o listă a sportivilor depistaţi pozitiv, pe care figurează şi cei trei români.

Răzvan Martin, medaliat cu bronz la Olimpiada de la Londra și cu aur la Europene, a fost depistat pozitiv cu stanozolol, la un control efectuat la 11 aprilie, la CE de la Tirana. Sportivul este supendat până la 11 aprilie 2015.

depistaţi pozitiv  în urma unor controale efectuate la Campionatele Europene din acest an, în timp ce Marius Danciu a fost prins dopat cu metandienonă în 2012.

Elena Andrieş, medaliată cu bronz la total, argint la smuls şi bronz la aruncat, la categoria 48 de kilograme, a fost controlată antidoping la 8 aprilie, tot la Europenele de Haltere, fiind depsitată dopată cu stanozolol.

Marius Danciu este cel de-al treilea halterofil român prins dopat cu metadienona. Atât el cât și Elena Andrieș, au primit doi ai de suspendare.

Stanozololul şi metadienona, substanțele găsite în corpul celor trei sportivi sunt steroizi anabolizanţi.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata