Breaking news

Raluca Strămăturaru, rezultat fabulos la Olimpiada de iarnă de la Pyeongchang

loading...

Raluca Strămăturaru a obţinut, marţi, cel mai bun rezultat al delegaţiei României la actuala ediţie a JO de la Pyeongchang, locul 7, în proba de sanie, unul dintre cele mai bune din istoria participării României la Jocurile Olimpice de iarnă.

Clasată pe locul 10 după primele două manşe care au avut loc luni, sportiva română a reuşit să mai urce un loc, în manşa a treia, iar în finală a reuşit un timp de 46, 681 de secunde, la 233 de miimi de secundă de medaliata cu aur, obţinută de germana Dajana Eitberger (46.448)

Medalia de argint i-a revenit unei alte germane, Natalie Geisenberger (46.498) iar cea de bronz sportivei canadiene Alex Gough (46.574).

România nu a mai obţinut o asemenea clasare de la JO din 1994, de la Lillehammer, când, tot în proba de sanie, la dublu, Ioan Apostol şi Liviu Cepoi, terminau pe aceeaşi poziţie.

Echipa de sanie a României s-a clasat pe locul 10 la Jocurile Olimpice de iarnă, la finele probei disputate joi seara. Cursa ştafetei a fost una extrem de spectaculoasă şi a implicat sportivii din simplu, o fată şi un băiat, şi dubloul masculin. România a fost reprezentată de Raluca Strămăturaru şi Valentin Creţu la simplu, respectiv Cosmin Atodiresei şi Ştefan Muşei la dublu.

 

Podiumul a arătat astfel: 1. Germania, 2. Canada, 3. Austria. În competiţie au fost 15 echipaje.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata