Breaking news

Rafael Nadal, la un pas de a fi detronat de Novak Djokovic

loading...

Rafael Nadal este pe cale să piardă primul loc în ierarhia mondială ATP, de simplu masculin, după ce duminică a ratat finala de la Roma. Sârbul Novak Djokovic vine tare din urmă.

rafael nadal - atpDiferența dintre Nadal și Djokovic în clasamentul ATP, este de doar 650 de puncte. Asta înseamnă că dacă Nadal nu câștigă din nou turneul de la Roland Garros iar Djokovic ajunge să joace finala, ibericul va fi detronat.

Cele 1000 de puncte câștigate duminică de Novak Djokovic la Roma au micșorat diferența de puncte dintre cei doi, ocupanți ai primelor două locuri în ierarhia mondială.

Clasamentul ATP dat azi publicității arată că Rafael Nadal are 12.500 de puncte, iar Novak Djokovic 11.850 de puncte. Locul trei este ocupat și în această săptămână de elvețianul Stanislas Wavrinka.

Lui Nadal îi va fi destul de dificil să reușească să câștige la Roland Garros toate meciurile, și să-și apere cele 2000 de puncte puse în joc, întrucât în ultima lună a pierdut trei meciuri pe zgură, semn că nu este invincibil.

Grigor Dimitrov a reușit să urce pe locul 12 mondial, cea mai bună poziție din carieră, grație semifinalei jucate la turneul Masters de la Roma.

Românii nu prea stau bine în clasamentul de simplu masculin. Victor Hănescu a coborât un loc și este acum pe poziția 82 cu 646 de puncte. Adrian Ungur și Marius Copil au urcat fiecare câte două locuri în clasament. Primul e pe 132 iar al doilea pe locul 152. Cea mai mare urcare în clasament, față de săptămâna trecută a reușit-o românul Cătălin gard Ionuț, 15 locuri, până pe poziția 618.

În clasamentul de dublu masculin, Horia Tecău a coborât 9 locuri, până pe locul 29, iar Florin Mergea a coborât și el patru poziții, până pe locul 52. În schimb, Adrian Ungur a avut o urcare spectaculoasă de 100 de locuri în ierarhia de dublu masculin, până pe poziția 595.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata