Breaking news

Rafael Nadal l-a învins pe Djokovic și a câștigat pentru a doua oară, turneul de la US Open 2013

loading...

Rafael Nadal este rege și pe cimentul american, după ce luni noapte l-a învins în finala de la US Open, în patru seturi, pe liderul mondial, Novak Djokovic.

rafael nadal - us openMeci de zile mari, în finala de la US Open 2013, cu puncte spectaculoase și răsturnări incredibile de scor. Însă învingător a ieșit Rafael Nadal.

Nole a pieerdut finala pe mâna lui, și totul s-a rupt în setul trei pe care l-a avut în mână, ratând mingi incredibile de brake.

Djokovic a reușit să facă 53 de greșeli neforțate în cele patru seturi față de 20 realizate de adversarul său.

Novak Djokovic a jucat extrem de slab în primul set, pierzându-și prima dată serviciul la scorul de 1-1 și mai apoi la 2-4. Astfel că Nadal s-a impus lejer în primul set cu 6-2, după 42 de minute de joc.

Nole a revenit spectaculos în setul doi, după ce la scorul de 3-2 a făcut brake în urma unui schimb de 54 de lovituri. După acest brake spectaculos, Djokovic și-a pierdut serviciul. Însă la scorul de 4-3, sârbul s-a ambiționat și după ce i-a anulat lui Nadal cinci mingi de game a reușit să facă brake și să se distanțeze la 5-3. A  urmat la serviciu și a reușit să câștige setul doi cu 6-3.

Părea că Nole a prins aripi, lucru confirmat și de debutul setului trei unde a făcut brake, a condus cu 2-0 pe propriul serviciu și mai apoi cu 3-1. După care lucrurile s-au schimbat brusc și tragic pentru liderul mondial. Și asta pentru că Nadal a reușit să egaleze la 3-3 și să preia conducerea cu 4-3. Djokovic a egalat la 4-4 scor la care a obținut trei mingi de re-brake, însă le-a ratat pe toate trei după care și-a pierdut și serviciul, iar Nadal a câștigat setul trei cu 6-4.

În debutul setului patru, Nole a ratat două mingi de brake. Alte două pietre de moară car ei-au afectat jocul, astfel că sârbul și-a pierdut primul serviciu din setul patru. Astfel că Nadal a preluat conducerea cu 2-0 și mai apoi cu 3-0 pe propriul serviciu. Și-a câștigat doar odată serviciul și la 1-4 i-a oferit lui Nadal o nouă minge de brake. Ibericul a fructificat-o și s-a distanțat la 5-1. A urmat la serviciu și a câștigat setul patru dar și meciul.

Rafael Nadal și-a adjudecat titlul la US Open în fața lui Djokovic, după trei ore și 21 de minute de joc. Este al doilea titlul câștigat la US Open pentru Nadal și a doua finală consecutivă pierdută de Djokovic pe cimentul american.

Este al doilea turneu de Grand Slam câștigat în 2013, după cel de la Roland Garros și al 13-lea din carieră.

Cel de-al 37-lea meci disputat de cei doi a fost câștigat de ocupantul locului doi în ierarhia mondială.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata