Breaking news

Rafael Nadal a câștigat turneul de tenis de la Indian Wells, pentru a treia oară în carieră

loading...

Spaniolul Rafael Nadal s-a impus duminică, în finala de la Indian Wells, în fața argentinianului Juan Martin Del Potro, câștigând astfel pentru a treia oară acest turneu de tenis.

rafael nadal - indian wellsJuan Martin Del Potro nu a reușit a treia minune la Indian Wells, și anume să-l învingă în finală pe ibericul Rafael Nadal.

Eliminarea lui Andy Muray în sferturi și a lui Nocak Djokovic în semifinale, și-a spus cuvântul în finala de duminică unde nu a mai reușit să-l învingă pe al treilea titan al turneului.

Deși a început bine meciul și s-a impus în primul set cu 6-4, Del Potro a cedat lejer în setul doi cu 3-6, iar în setul decisiv a pierdut cu 4-6, întrucât al doilea serviciu l-a pierdut în fața lui Nadal.

Setul trei se putea încheia cu 6-3, dacă Del Potro nu reușea să întoarcă meciul de la 0-40 pe propriul serviciu. A reușit cu greutate să-și câștige serviciul să facă 4-5 însă Rafael Nadal și-a câștigat serviciul și astfel și-a adjudecat cea de-a treia finală din carieră la Indian Wells după două ore 29 de minute și 52 de secunde.

Este pentru  a 12-a oară când cei doi jucători se întâlnesc în partide oficiale pe terenul de tenis. Trei victorii sunt trecute în dreptul lui Del Potro și 9 au fost adjudecate de Rafael Nadal.

În timp ce Del Potro are în carieră doar 14 titluri câștigate, Rafael Nadal a ajuns la un număr record de 53 de turnee câștigate în carieră.

Învinsul, Juan Martin Del Potro va primi 600 puncte ATP pentru câ a jucat finala și un cec în valoare de 500.000 de dolari. În timp ce câștigătorul, Rafael Nadal va încasa un milion de dolari și 1000 de puncte ATP.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata