Breaking news

Rafael Nadal a câștigat pentru a noua oară, turneul de la Roland Garros

loading...

Rafael Nadal a câștigat duminică, la Paris, pentru a noua oară, turneul de la Roland Garros, după ce l-a învins în finală pe sârbul Novak Djokovic.

rafael nadal - roland garros 2014Nadal a câștigat duminică pentru a cincea oară consecutiv, trofeul la Roland Garros, și pentru a noua oară în carieră.

Rafael Nadal a reușit să-l învingă duminică, în finala de simplu masculin a turneului de la Roland Garros, pe Novak Djokovic.

Ibericul bifează astfel al nouălea titlu la Paris, în timp ce sârbul își linge rănile întrucât a ratat și de astă dată să își adjudece râvnitul trofeu.

Nole a început bine finala cu ibericul și și-a adjudecat primul set cu 6-3. Însă, nervozitatea, emoțiile și greșelile l-au făcut să piardă următoarele trei seturi. Nadal a câștigat finala pe serviciul lui Djokovic care a făcut dublă greșeală.

După trei ore și 31 de minute de joc, Rafael Nadal și-a adjudecat victoria cu scorul de 3-6, 7-5, 6-2, 6-4. Nadal își ia revanșa în fața lui Djokovic, după ce sârbul l-a bătut în luna mai 2014, în finala turneului Masters de la Roma. Este cel de-al 14-lea titlu de Mare Slam cucerit de Nadal în carieră, 9 la Roland Garros, două la Wimbledon, două la US Open și unul la Australian Open.

În timp ce Novak Djokovic are doar șase trofee de Mare Slem. Patru la Australian Open, unul la US Open și unul la Wimbledon.

Nadal își apără cele 2000 de puncte cucerite în 2013 la Paris și rămâne în continuare pe primul loc în clasamentul ATP. Însă distanța dintre el și Nole se reduce la doar 170 de puncte. Astfel că turneul de la Wimbledon este definitoriu pentru stabilirea clasamentului ATP în acest an.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata