Breaking news

Rafael Nadal a câștigat în premieră turneul de tenis de la Doha

loading...

Rafael Nadal l-a învins sâmbătă, în finala ATP de la Doha, pe francezul Gael Monfils, în trei seturi și și-a adjudecat pentru prima dată în carieră titlul din Qatar.

rafael nadal - dohaFinală de vis, sâmbătă, la Doha în Qatar, între liderul mondial ATP, Rafael Nadal și coșmarul său de la turneul arab, francezul Gael Monfils. Nadal și-a luat revanșa în fața lui Monfils, reușind să rupă blestemul.

Ibericul a căștigat la aps primul set cu un sec 6-1, însă francezul s-a trezit la viață și a început în forță setul doi, conducând cu 3-0. Nadal a reușit să egaleze la 3-3, după care s-a ajuns la tie-break. Monfils a reușit să câștige setul cu 7-5 și să împingă finala în setul decisiv.

Din păcate, francezul nu a mai reușit să-i facă față puternicului Nadal care s-a dezlănțuit pe terenul de joc și a câștigat puncte din lovituri spectaculoase și unele chiar imposibile. După aproape două ore de joc, Rafael Nadal a reușit să își treacă în palmares și trofeul de la Doha, învingându-l pe Gael Monfils în trei seturi, cu scorul de 6-1, 6-7, 6-3.

Cei doi s-au reîntâlnit pe terenul de joc într-un meci oficial pentru a 11-a oară. Opt victorii au fost adjudecate până azi de Nadal și două de Monfils, ambele la Doha. Ultima înfrângere suferită de Nadal în fața francezului a fost finala din 2012.

Nadal va primi pentru titlul de la Doha suma de 188.600 de dolari și 250 puncte ATP.

Titlul câștigat azi la Doha, primul din 2014 pentru Nadal, îl menține pe iberic pe primul loc în clasamentul mondial ATP și anunță un an plin de reușite pentru acesta.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata