Breaking news

Radu Albot s-a calificat în finala de dublu a turneului de tenis de la Istanbul

loading...

Moldoveanul Radu Albot și sârbul Dusan Lajovic, s-au calificat sâmbătă în finala de dublu a turneului de tenis ATP 250 de la Istanbul, competiție dotată cu premii în valoare de 494,310 de euro.

radu albotRadu Albot și Dusan Lajovic i-au eliminat sâmbătă, în semifinale pe Andre Sa și Chris Guccione, favoriții numărul trei ai competiției de dublu masculin.

Perechea sârbo-moldoveană s-a impus în două seturi, scor 6-4, 7-6(7-5), după o oră și 24 de minute de joc cu perechea australiano-braziliană.

În finală, Radu Albot și Dusan Lajovic vor juca cu principalii favoriți ai competiției, suedezul Robert Lindstedt și austriacul Jurgen Melzer.

Accederea în finala de dublu masculin de la Istanbul le asigură lui Albot și lui Lajovic, un cec în valoare de și 12.760 de euro și câte 150 de puncte ATP.

Dacă vor câștiga finala, moldoveanul și sârbul vor împărți premiul de 24.280 de euro și vor primi și câte 250 de puncte ATP fiecare.

Aceasta e prima finală ATP din carieră pe care o joacă Radu Albot, în timp ce sârbul a mai jucat una de dublu în 2014, alături de Franko SukGor, la Croația Open Umag, pierdută în fața perechii formate din cehii Frantisek Cermak și Lukas Rosol.

Aflat în prezent pe locul 110 în clasamentul de dublu al ATP, Radu Albot, grație celor 150 de puncte asigurate prin accederea în finală, va urca de luni, cel puțin pe locul 91 mondial. Iar dacă va câștiga trofeul alături de sârb, de luni, moldoveanul va ocupa locul 82 ATP.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata