Breaking news

Radu Albot a câștigat turneul de dublu ATP de la Istanbul

loading...

Radu Albot a cucerit duminică seară, la Istanbul, primul său titlu ATP din carieră. Moldoveanul a reușit să câștige alături de sârbul Dusan Lajovic, finala de dublu a turneului de tenis ATP 250 de la Istanbul, competiție dotată cu premii în valoare de 494,310 de euro.

radu albotRadu Albot și Dusan Lajovic i-au învins duminică seară în finala de dublu de la Istanbul, pe principalii favoriți ai competiției.

Perechea sârbo-moldoveană s-a impus în două seturi, scor 6-4, 7-6(7-2), după o oră și 22 de minute de joc cu perechea formată din suedezul Robert Lindstedt și austriacul Jurgen Melzer.

Radu Albot a servit la scorul de 5-2 pentru adjudecarea primului set, însă după ce a ratat o minge de set, și-a pierdut serviciul. Sârbul a reușit la 5-4, să-și facă serviciul și să câștige setul cu 6-4, după 35 de minute de joc cu principalii favoriți ai turneului de dublu de la Istanbul.

În setul doi, moldoveanul și sârbul au reușit să facă break la scorul de 5-5, apoi Dusan Lajovic a servit pentru meci, dar și-a pierdut serviciul și astfel s-a ajuns la tie-break.

Unde, perechea molodoveano-sârbă s-a impus cu 7-2, după ce Radu Albot a returnat în centrul terenului printre cei doi adversari.

Astfel că Radu Albot își trece în palmares primul lui trofeu ATP din carieră, la fel ca și sârbul Dusan Lajovic.

Pentru că au câștigat finala, moldoveanul și sârbul vor împărți premiul de 24.280 de euro și vor primi și câte 250 de puncte ATP fiecare.

În timp ce învinșii vor primi un cec în valoare de și 12.760 de euro și câte 150 de puncte ATP.

Aceasta e prima finală ATP din carieră pe care o joacă Radu Albot, în timp ce sârbul a mai jucat una de dublu în 2014, alături de Franko SukGor, la Croația Open Umag, pierdută în fața perechii formate din cehii Frantisek Cermak și Lukas Rosol.

Aflat în prezent pe locul 110 în clasamentul de dublu al ATP, Radu Albot, grație celor 150 de puncte asigurate prin accederea în finală, va urca de luni, cel puțin pe locul 91 mondial. De luni, moldoveanul va ocupa locul 82 ATP în clasamentul mondial de dublu masculin, cea mai bună clasare din carieră.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata